BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA EMNİYETİ "SON ZAFERİN MEKTUPLARI" İSİMLİ PROJE KAPSAMINDA GENÇLERİ TARİHLE BULUŞTURDU

KONYA EMNİYETİ "SON ZAFERİN MEKTUPLARI" İSİMLİ PROJE KAPSAMINDA GENÇLERİ TARİHLE BULUŞTURDU 

30 Ağustos 2022
KONYA EMNİYETİ "SON ZAFERİN MEKTUPLARI" İSİMLİ PROJE KAPSAMINDA GENÇLERİ TARİHLE BULUŞTURDU

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, geleceklerini öğretip vatan sevgisi, birlik ve beraberlik duygusu aşılamak için lise öğrencilerine yönelik “Son Zaferin Mektupları” projesi kapsamında mektup yarışması düzenlenerek ilk 10 öğrenciye hediyeler verildi. Ayrıca yarışmaya katılım sağlayan Konya İl genelinde öğrenim gören 78 Lise öğrencisi Afyonkarahisar-Dumlupınar gezisine katılarak tarihlerini görerek öğrendi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Bilgilendirme Ve Önleme Faaliyetleri kapsamında lise öğrencilerine yönelik “Son Zaferin Mektupları” projesi çerçevesince Konya İl genelinde lise öğrencilerine yönelik mektup yarışması düzenledi.

Geleceğimizin teminatı olan gençlere, geçmişte yaşanan mücadeleleri ve ecdadımızın kahramanlıkları anlatılarak geçmiş ve yakın tarihimizi belleklerine yerleştirmek, vatan savunmasının müdafaasını Anadolu insanının birlikte yaptığını, bu doğrultuda vatan sevgisi ve birlik-beraberlik duygusunun öğretilerek aşılanması amaçlandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce “Son Zaferin Mektupları” projesi kapsamında yapılan yarışmada İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından belirlenen dereceye giren 10 eser sahibi öğrenciye Laptop, Bisiklet, Tablet, Hediye Çekleri verildi.

Mektup yarışmasında mektup gönderen ve katılım sağlayan, Konya İl genelinde öğrenim gören 78 Lise öğrencisi ve 19 görevli ile 25-27 ağustos tarihlerinde 1 gece konaklamalı Afyonkarahisar-Dumlupınar gezisi düzenlendi ve 2 otobüs halinde 25 Ağustos gecesi büyük Taarruz un 100.yılı sebebiyle Zafer Yolu yürüyüşüne katılım sağlandı. 26 Ağustos günü Afyonkarahisar Kalesi ve tarihi yerler, 27 Ağustos Dumlupınar şehitlikleri ve tarihi yerler gezilerek öğrenciler, geçmişte yaşanan mücadeleler ve ecdadımızın kahramanlıkları hakkında bilgilendirildi.

Gezi sonunda yapılan projeden memnun olduklarını belirten lise öğrencileri, geçmişte yaşanan büyük mücadelelerin olduğu yerleri görerek milli ve manevi duyguları daha iyi öğrendiklerini ve bu projeye katılımlarından dolayı duydukları memnuniyetlerini belirtti. Ayrıca bu tür projelerin devamının da yapılmasını isteyen öğrenciler Konya Emniyet Müdürlüğü ve TEM Şube Müdürlüğüne de teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.