BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KAYITSIZ PİTBULL ALAN VE SATAN ŞAHISLARA 29.964 TL CEZA!

KAYITSIZ PİTBULL ALAN VE SATAN ŞAHISLARA 29.964 TL CEZA! 

26 Ağustos 2022
KAYITSIZ PİTBULL ALAN VE SATAN ŞAHISLARA 29.964 TL CEZA!

112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden gelen Yasaklı Irk ihbarı üzerine harekete geçen Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri bahse konu adreste yaptığı aramada 1 adet kaydı bulunmayan American Blue Pitbull cinsi köpek tespit ederek köpeği sahiplenen ve sahiplendiren şahsa toplam 29.964 TL idari para cezası uyguladı ve Pitbull cinsi köpek yetkililerce barınağa teslim edildi.

Bir vatandaş tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri ile birlikte adrese gitti.

Karaaslandede Mahallesindeki adreste yapılan aramada kaydı olmadan beslenmesi yasak olan American Blue Pitbull cinsi köpek bulundu. Yetkililerce el konulan köpek hayvan barınağına teslim edilirken yasaklı ırkı sahiplenen ve sahiplendiren şahsa 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu gereğince toplam 29.964 Türk lirası idari para cezası uygulandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.