BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı (2022 YKS)

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. Üniversiteye yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini, 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. 

15 Ağustos 2022
Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı (2022 YKS)

18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( Yks ) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercihlerini yapmıştı. Bugün de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, 2022- YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

ÖSYM'NİN SİTESİNDEN SONUÇLARI GÖREBİLECEKLER

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

yuksekogretim-kurumlari-sinavi-yerlestirme-sonuclari-aciklandi-2022-yks.jpeg

KAYITLAR 22 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK

2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yükseköğretim kurumu ve bölümüne yerleşen adaylar, üniversiteye kayıt hakkı kazanacak. YÖK açıklamasına göre üniversite kayıt işlemleri, 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.