banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu oldu

Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu oldu 

14 Ağustos 2022
Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu oldu

Jandarma Genel Komutanlığına mensup bazı general ve albayların emekliliğe sevki, bir üst rütbeye terfileri ve yeni göreve atanmalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlara göre Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Tümgeneralliğe terfi etti.
Atamalara göre, 2 tümgeneral korgeneralliğe, 16 tuğgeneral tümgeneralliğe, 14 albay ise tuğgeneralliğe terfi etti.

2019 YILINDA KONYA’YA ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı'na yönelik, emeklilik, terfi ve atamalara ilişkin Atama Kararnamesi ile 2019 yılında Konya İl Jandarma Komutanlığına Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı TEM Daire Başkanı Tuğgeneral Şakir Uslu atandı.

TÜMGENERAL ŞAKİR USLU KİMDİR?

Tümgeneral Şakir Uslu 1966 yılında Yozgat/Yerköy ilçesinde doğdu. 1988 yılında Teğmen rütbesi ile Kara Harp Okulundan mezun olarak, 1988-2018 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çeşitli kadrolarında da Komutanlık görevi sonrası, 2018 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi edilerek 2018 - 2019 yılı arasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı’ndaki görevine müteakip 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Konya İl Jandarma Komutanı olarak atandı.

Tümgeneral Şakir Uslu, Huriye Uslu ile evli olup, 2 çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca bilmekte.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147