BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Karayolları 3. Bölge Konya Müdürlüğüne atanan isim belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğüne ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de. Kararla açık bulunan 3. Bölge Müdürlüğüne Serdar Ateş atandı. 

13 Ağustos 2022
Karayolları 3. Bölge Konya Müdürlüğüne atanan isim belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre; Karayolları Genel Müdürlüğünde açık bulunan 3. Bölge Müdürlüğüne İnşaat Mühendisi Serdar Ateş (Konya), 8. Bölge Müdürlüğüne Yusuf Güneş, 13. Bölge Müdürlüğüne Ahmet Gülşen ve 14. Bölge Müdürlüğüne Umut Akyazı atandı. 


3. Bölge Konya Müdürlüğü ​​​​genel bilgi

Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü 1950 yılında kurulmuş ve bu tarih itibarı ile çalışmalara başlamıştır.  Bölge Müdürlüğü 71 486 Km² alan üzerinde, Konya ve Karaman illerinin tamamını, Afyonkarahisar ve Aksaray illerinin büyük bir kısmını, Ankara, Kütahya, İçel, Antalya, Isparta ve Niğde illerinin ise bazı bölümlerini kapsamaktadır.​

Ortalama rakımı 1030 metre olan Bölge Müdürlüğümüz sınırları içinde yaklaşık nüfus sayısı 3 milyon 783 bin 674 kişi olup, Km² ye 53 kişi düşmektedir. Bölge hudutlarımız içinde 2.369 km.si BSK kaplamalı, 2.890 km.si sathi kaplamalı, 232 km.si diğer yollar olmak üzere toplam 5.491  km yol ağı bulunmaktadır. 2022 yılı Mayıs ayı sonu itibariyle bu yolların 2.184 km.si Bölünmüş Yol olarak hizmet vermektedir. Yol ağımızın %96'sı asfalt kaplamalıdır.

Bölge Müdürlüğümüzde 8 adet Şube Şefliği ile 33 adet Bakımevi ile hizmet verilmektedir. Bölge sınırları dâhilinde 1 milyon 423 bin 907 adet tescilli araç bulunmakta olup, Km ye düşen araç sayısı 259 olarak tespit edilmiştir. Bölgemizde Km² ye düşen yol uzunluğu yaklaşık 77 metredir

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.