BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da serinlemek için su kanalına giren çocuk boğuldu

Konya'nın Çumra ilçesinde dün koyun otlatmak için evden ayrılan 15 yaşındaki çocuk ortadan biran kaybolmuştu. Ekipler gece boyunca çalışmalarını sürdürdü, kaybolan çocuğun kanalda cansız bedenine ulaşıldı. 

12 Ağustos 2022
Konya'da serinlemek için su kanalına giren çocuk boğuldu

Konya’da serinlemek için kanala giren bir gencin tekrar kanaldan çıkmaması üzerine olay polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen dalgıç ekipleri yaklaşık 12 saat sonra gencin cansız bedenine ulaşıldı.

Konya’nın Çumra İlçesinde 11 Ağustos Perşembe günü saat 18.15 sıralarında Muhittin Oğuz Çay (15) serinlemek için su kanalına girdi. Genç adamın kanaldan çıkmadığını gören yakınları polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine Konya Merkezden Dalgıç Polis ekipleri sevk edildi.  Dalgıç ekiplerinin gece boyunca yaptığı çalışmalarda 12 Ağustos Cuma günü sabah 07.30 sıralarında kanala girdiği yerin yaklaşık 500 metre uzağında Muhittin’in cansız bedenine ulaşıldı. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DAHA ÖNCE UYARMIŞTI!

İçişleri Bakanlığı 26 Temmuz tarihinde 2022 yılında meydana gelen 476 suda boğulma olayında 244 kişin hayatını kaybetmesi, 287 kişinin kurtarılması üzerine 81 İl Valiliğine “Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Alınacak Tedbirler” konulu “Yüzme Alanı” genelgesi yayınlamıştı. 

Genelgede denizler, göl ve göletler, barajlar, sulama kanalları, akarsu yatakları ve havuzlarda meydana gelebilecek boğulma olaylarının ve can kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem arz ettiği belirtildi. 

“Sağlık, güvenlik ve sosyal donatılar açısından yeterli görülen, can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet vb. yüzülebilir yerler her yıl mart ayının sonuna kadar “yüzme alanı” olarak belirlenecek ve kamuoyuna duyurulacak. Bu alanların dışında kalan deniz, göl, gölet, baraj, sulama kanalı, akarsu, sulama ve hayvan içme suyu göletleri, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj veya taşkın kontrol kanalı vb. alanlarda suya girilmeyecek” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.