BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Nebati'nin ÖTV ile ilgili konuşması basına sızdı

Otomobilde ÖTV indirimi beklentisi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamasıyla hayal oldu. 

12 Ağustos 2022
Nebati'nin ÖTV ile ilgili konuşması basına sızdı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aksine, Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) artırmayı planladıklarını söyledi.

Bakan Nebati'nin İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki bir kapalı toplantıda bulunanlara, ÖTV artırmayı düşündüklerini söyleyerek, Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği video kaydı sosyal medyada yayınlandı.

Toplantıdan sızdırılan videoda Nebati, şunları söyledi: “‘ÖTV artırımına mı gitsek’ dedik bu genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek’ dedi. ‘ÖTV indirilecek’ deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya da devam etsin. (Gülüşmeler) Biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım.’”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ÖTV indirimi ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere" diyerek iktidara geldiklerinde ÖTV indirimi yapacaklarını ve ilk kez araç sahibi olacaklardan ÖTV alınmayacağını söylemişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamayı yapmasından birkaç saat sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a motorlu araç özel tüketim vergisi (ÖTV) ve matrahlarının alt-üst sınırını üç kata kadar artırma veya sıfıra indirme yetkisine dair tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Söz konusu tebliğin, ilgili kanunda geçen Ekim ayında yapılan değişikliğin tebliğe işlenmesi olduğu öğrenilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.