BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Turkcell, tek numara ile tüm cihazlar hizmetini devreye soktu.

Turkcell, kullanıcıların aynı numarayı farklı cihazlarda kullanmasını sağlayan 'Tek Numara ve Çoklu Cihaz' özelliğini kullanıma sundu. Peki yeni özellik tam olarak ne sunuyor? 

11 Ağustos 2022
Turkcell, tek numara ile tüm cihazlar hizmetini devreye soktu.


Türkiye’nin üç büyük operatöründen birisi olan Turkcell, bugün kullanıcıları için başlattığı yeni hizmetini duyurdu. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, kullanıcıların artık ‘tek numara ve çoklu cihaz’ servisini kullanabileceklerini paylaştı. Yeni hizmetle birlikte Turkcell kullanıcıları, artık farklı mobil cihazlarda aynı numaradan iletişim kurabilecek.

Turkcell tarafından paylaşılan detaylara göre mevcut telefon numaraları, mevcut IMS (IP Çokluortam Altsistemi) ekipmanlarının yanı sıra temel şebekeye eklenen SES (Güvenli Yetkilendirme Sunucusu) ekipmanı sayesinde e-SIM teknolojisini destekleyen giyilebilir cihazlarda telefondan bağımsız kullanılabilecek. Turkcell, yeni özellikle birlikte bu konuda hizmet sunan dünyadaki sayılı operatörler arasına katılmış oldu.

Tek numara ve çoklu cihaz hizmetleri nedir?
turkcell

Tek numara ve çoklu cihaz teknolojileriyle birlikte kullanıcılar, tek bir hat ile akıllı saatleri, tabletleri, masaüstü bilgisayarları ve kişisel araçlarından yeni bir hat ihtiyacı olmadan ses ve veri iletişimi kurabiliyor. Ayrıca Turkcell’e göre bu teknoloji ile artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi yenilikçi teknolojileri de aynı ekosistem üzerinden hizmete sunmak mümkün olabilecek.

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, zaman içinde tabletten otomobillere birçok farklı cihazları bu ekosisteme dahil etmeyi ve esnek bir iletişim deneyimi yaşatmayı hedeflediklerini paylaştı. Yeni hizmet, Turkcell kullanıcıları için kullanılabilir hale geldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.