BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Pençe-Kilit'te yaralanan Uzman Onbaşı Mustafa Demir şehit oldu!

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde EYP patlaması sonucu ağır yaralanan ve Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden Uzman Onbaşı Mustafa Demir şehit oldu. Şehidin Adıyaman'ın Besni ilçesi Dörtyol köyündeki ailesine acı haber verildi 

10 Ağustos 2022
Pençe-Kilit'te yaralanan Uzman Onbaşı Mustafa Demir şehit oldu!

Türk Sİlahlı Kuvvetlerinin bölücü terörün kökünü kurutmak amacıyla Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı bir haber daha geldi. Operasyonda yaralanarak Ankara'da tedavi altına alınan 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Mustafa Demir şehit oldu.

Acı haberi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu. MSB, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde EYP patlaması sonucu yaralanan ve Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden İs.Uzm.Onb. Mustafa Demir’in şehit olduğunu açıkladı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA


Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 06 Ağustos 2022 tarihinde arama tarama faaliyeti sırasında meydana gelen EYP patlaması sonucu yaralanan ve Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden kahraman silah arkadaşımız İs.Uzm.Onb. Mustafa Demir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 09 Ağustos 2022 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.


b.jpg

ŞEHİDİN ACI HABERİ BABA OCAĞINA ULAŞTI

Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Demir'in Adıyaman'ın Besni ilçesi Dörtyol köyündeki ailesine acı haber verildi. Şehidin evi Türk Bayraklarıyla donatılırken, yakınları büyük üzüntü yaşayan ailesine destek için eve akın etti.

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Dörtyol Köyü nüfusuna kayıtlı İs. Uzm. Onb Mustafa Demir (24), ağır yaralanmış ve sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Burada tedavi altına alınan İs. Uzm. Onb Mustafa Demir, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.


Osman ve Meliha Demir çiftinin 5 çocuğundan biri olan şehit Mustafa Demir’in Dörtyol Köyündeki baba ocağına ve mahallesine Türk Bayrakları asıldı.

ADIYAMAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Adıyaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerimizce Kuzey Irak’ta terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Harekâtında EYP’nin patlaması sonucu yaralanarak GATA’da tedavi altına alınan ilimiz Besni İlçesi Dörtyol Köyü nüfusuna kayıtlı İs. Uzman Onbaşı Mustafa Demir şehit olmuştur.

Devletimizin terör belasıyla olan kararlı mücadelesi aralıksız sürecek, hiçbir şehidimizin mübarek kanı yerde kalmayacaktır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kahraman şehidimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.