BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni başladı

Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış töreni başladı. 

09 Ağustos 2022
5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni başladı

Türkiye'nin ev sahipliğinde Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış seremonisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başladı. Yüzlerce dansçı Anadolu motiflerinin yer aldığı muhteşem gösteride dünyaya kardeşlik mesajı veriyor

Türkiye'nin ev sahipliğinde 54 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katıldığı Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış seremonisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başladı.

Açılışta düzenlenen muhteşem gösteride dünyaya kardeşlik mesajı verildi, 'Birlik Güçtür' vurgusu yapıldı. Seremonimi de dansçılar ’5’inci İslami Dayanışma Oyunları’ logosunun koreografisini sergiledi. Oyunlara özel, lale biçiminde tasarlanmış olan logo aynı zamanda 21 sayısını içinde barındırıyor ve bu oyunların asıl yapılması gereken yıl olan 2021’i simgeliyor. Logo aynı zamanda Arapça ’kardeş’ anlamına gelen kelime yer alıyor.
54 ülkeden İslami Dayanışma Oyunları için gelen sporcular alfabetik listeye göre Konya Büyükşehir Stadyumuna girmeye başladı. Azerbaycanlı sporcular stada girişinde sevgi seliyle karşılandı. Alkış tufanının koptuğu stadyumda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi de sporcularını selamladı.

Konya Büyükşehir Stadı’nda düzenlenen açılış seremonisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cezayir Başbakanı Eymen Bin Abdurrahman, Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Başkanı ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal, Kuveyt Enformasyon, Kültür ve Gençlik Bakanı Abdulrahman Al Mutairi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile diğer katılımcı ülkelerin temsilcileri ve büyükelçileri ile spor severler katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.