banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir de Yıllar geçiyor ambulans sorunu bitmiyor?

Sakin alınganlık göstermeyin, maksadımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Bir şehirde ölümle sonuçlanan hayati bir konuda 112 arandığı zaman "ambulans yok" cevabını alması kadar üzücü bir durum olamaz.. 

05 Ağustos 2022
Seydişehir de Yıllar geçiyor ambulans sorunu bitmiyor?

Geçen yıl  Seydişehir 'kapalı pazar yerinde bir kişinin kalp krizi geçirmesi sonrası ambulansın gelmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu' diye bir haber yorum vardı.

Aradan bir yıl geçmesine rağmen, aynı sorunun hala devam ettiğini maalesef üzülerek aktarmak zorundayız.

Geçtiğimiz gün, hayati bir olayda yani dakikaların bile önemli olduğu bir olayda ambulans yine yoktu. Hasta, bu sefer taksi yerine , polis ekip aracı ile hastaneye yetiştirilmeye çalışılıyor ve sonuç yine acı bir şekilde sonuçlanıyordu…

'Peki ambulans nerede ve niye gelemedi?' sorusu, bir yıl geçmesine rağmen gündemdeki yerini hala koruyor…

"Ambulansın neden gelmediği?" ile ilgili konuyu kamuoyunu bilgilendirmek için soruşturuyoruz.

Geçtiğimiz hafta Seydişehir’den Konya ya bir günde tam 16 vakıa ambulans ile sevk edilmiş…

Konya'ya git gel 2.5-3 saat diyelim ve Seydişehir de Ambulanslar hiç durmadan Konya’ya hasta taşımış.

Şimdi ambulansın niye gelemediği?'nin sebebini öğrenebildiniz mi?

Sebep ne olursa olsun burada vatandaş neticeye bakar. Vatandaş, şehrin göbeğinde hem de ölümle bitebilecek bir olaya müdahale edilmezse tepki göstermekte sonuna kadar haklı olur.

Diğer taraftan 112 ne yapsın bu durumda? Komuta merkezi tarafından yönlendirilen bir vakıaya gitmeme şansı yok. Burada yanlış giden bir şeyler var…

Konya bölgesinde Konya'ya en çok hasta sevk eden ilçe Seydişehir olmasına Rağmen, Konya ilçelerinde Ereğli'de 6, Akşehir'de 4, Seydişehir'de 3 adet 112 Ambulansı var.

Üstelik Seydişehir, Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan ve Seydişehir, Bozkır Ahırlı, Yalıhüyük bölgesine hizmet verirken ambulans sayısının yetersiz kalması düşündürücüdür.

Olayın diğer boyutu ve önemli bir boyutu ise Seydişehir Devlet Hastanesinden Konya'ya Ambulanslarla hasta naklinin çok olması...

Şunu buradan belirtelim... "Konya'ya neden sevk ediliyor?" gibi bir sorumuz yok. “Konya'ya gitmesi gereken vakalar havadan karadan ne şekilde gitmesi gerekiyorsa en kısa zamanda Konya'ya ulaştırılmalı” ama burada yapılması gereken şey, vakıalarda Konya'ya sevk edilirse o zaman vatandaş, acil durumlarda ambulans gelmeyince "ambulans niye gelmedi?" diye sorma hakkı vardır.

Siyasiler müjdeyi vermiş, 9 doktor atanmış, çok güzel alkışlıyorum. Ne oldu dokuz doktorun altısı göreve başladı 5 tane pratisyen Doktor  Uzmanlığı   kazarak Seydişehir'den başka yerlere tayin oldu gitti.

Geçtiğimiz gün yaşanan olay üzücü. 112 aranmış ama "ambulans yok..." Neden mi? Çünkü nakillere yetişme derdinde.

112 Ambulansı Ahırlı'dan gelse 35 dakika, Beyşehir’den gelse 30 dakika... Dakikalar içinde Müdahale etmen gereken bir olayda bu sureler çok uzun...

O zaman yapacak bir şey kalıyor. Seydişehir Devlet Hastanesinde ekipman ve personel olarak müdahaleye yetmiyorsa ya bu konuyu çözeceksiniz ya da Seydişehir'den Konya'ya nakletmek ve Seydişehir'de vakalara müdahale etmek için Ambulans ve 112 çalışan sayısını artıracaksınız..

Bunu da kim yapacak? bellidir.

Sakin alınganlık göstermeyin, maksadımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Bir şehirde ölümle sonuçlanan hayati bir konuda 112 arandığı zaman "ambulans yok" cevabını alması kadar üzücü bir durum olamaz..

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147