banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kur Korumalı Mevduat sisteminde son dakika gelişmesi

Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminde alınan yeni kararla birlikte şirketler, 30 Haziran tarihli bilançolarında yer alan dövizi yıl sonuna kadar KKM'ye dahil ederse vergi avantajı kullanacak. Bu işlemden dolayı vergi ödemeyecek. 

27 Temmuz 2022
Kur Korumalı Mevduat sisteminde son dakika gelişmesi

Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine dahil olan şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı.
Şirketler, 30 Haziran tarihli bilançolarında yer alan dövizi yıl sonuna kadar KKM'ye dahil ederse vergi avantajı kullanacak.
Şirketler, bu işlemden kaynaklanan faiz, kar payı ve kur kazancı için vergi ödemeyecek.
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan bildiride şu ifadeler yer aldı:

"5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun geçici 14'üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan istisnanın, kurumların 30 Haziran 2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanmasına, 5520 sayılı Kanunun mezkur maddesi gereğince karar verilmiştir."

Kararda atıf yapılan kanun maddesi ise şöyle:

"(4) (Ek:26/5/2022-7407/12 md.) 55 Kurumların 31/3/2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarını 2022 yılı sonuna kadar Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarınadönüşümün desteklenmesi kapsamında dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevirmeleri vebu suretle elde edilen Türk lirası varlığı en az üç ay vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirmeleri durumunda söz konusu hesapların dönem sonu değerlemesinden kaynaklananlar da dâhil olmak üzere vade sonunda elde edilen faiz ve kâr payları ile diğer kazançlar kurumlar vergisinden müstesnadır. Cumhurbaşkanı istisnayı 30/6/2022 ve/veya 30/9/2022 tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıylada uygulatmaya yetkilidir."

ERDOĞAN İSTERSE EYLÜL AYINDA DA AYNI YETKİYİ KULLANIP VERGİ İSTİSNASINI UZATABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istisnayı uzatmak için yetkisi bulunuyor. Bir diğer yetki kullanma tarihi de 30 Eylül 2022 olarak öne çıkıyor.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147