banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Samsung iyice abarttı! 600 megapiksel geliyor

Teknoloji devi Samsung, 600 megapiksel kamera sensörü için prototip oluşturma aşamasına girdi. Projenin önümüzdeki yıllarda bitmesi öngörülüyor 

27 Temmuz 2022
Samsung iyice abarttı! 600 megapiksel geliyor

Akıllı telefon piyasası ön göremediğimiz bir gelişim içerisinde ilerliyor. Özellikle kamera tarafında gelişen teknoloji sayesinde profesyonel makineleri geride bırakmaya başladılar.
   
Fakat bununla da yetinecek gibi gözükmüyorlar. Zira Samsung, 600 megapiksel kamera için prototipini hazırladı.
Samsung, telefon kamerası tarafında 64 ve 108 megapiksel destekli sensörü piyasaya süren ilk şirket oldu. Daha sonra sektör de bu yolu takip etti. Şimdi ise 200 megapiksellik telefonları konuşuyoruz.
Nitekim bu yıl 2 tanesi satışa çıkacak. Fakat Samsung’un gelecek planı daha büyük.
Samsung 600 megapiksel kamera sensörü yapacağı yönündeki iddiaları 2020 yılında kabul etmişti.
   
Fakat o günden beri ya projeye başlamamış ya da büyük bir gizlilik içerisinde tutuyor olacak ki sızıntılar ile karşılaşmadık.
   
Bugün ise konuyla ilgili daha fazla detay ortaya çıktı. İlk olarak 2025 yılında tanıtılmasını ve aynı yıl içerisinde de kullanılmaya başlamasını beklediğimiz bu teknolojiye inanması oldukça güç.
   
Üstelik cihazın kamera adasını tek başına kaplayacağını düşünürsek hangi formatta geleceği de henüz bilinmiyor.
Şu anda Xiaomi, Sony ile olan işbirliğinin sonucunda 1 inçlik dünyanın en büyük kamera sensörlü telefonu olan 12S Ultra’yı tanıttı. Samsung’un 600 megapiksellik kamerasının bundan çok daha büyük olacak. Hatta belirtilene göre sensör tam boyutu 1/0.57 inç.
   
S22 Ultra boyutlarındaki bir telefonun ise arka tarafının yüzde 12’sini tek başına kaplayacak. Piksel boyutu 0.8µm olan sensör, 22 mm çıkıntı yapacak. Yani telefon 1 cm gibi nispeten kalın bir yapıda olsa bile üzerine kendisinden daha kalın olan 1.2 cm lens adası gelecek.
   
Tabii bu lensin olduğu haliyle akıllı telefonlara gelmesi oldukça zor. Fakat teknoloji ilerledikçe mümkün hale gelebilir. Bunun yerine Samsung, kamera veya mini İHA üreticilerine bu sensörü satmayı planlıyor olabilir.
   
Bu kamerayı yapmadaki bir diğer amaç ise insan gözüne tam anlamıyla denk olabilmek. Tabii insan gözü lensler ve sensörlerden oluşmadığı için belirli bir megapiksel söylenemiyor. Fakat kabaca yapılan hesaplara göre baktığı yere ve açıya göre ortalama 10-15 megapiksel, fakat en yüksek değerde 576 megapikseli buluyor. Samsung’un 600 megapiksel ısrarının nedeni de koymuş olduğu bu hedef.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147