BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA BÖLGESİNDE KURBAN BAYRAMINDA ÖLÜMLÜ KAZALAR %50 AZALDI

Konya Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı dönemi trafik istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre yapılan denetimlerin artması ve alınan önlemlerle ölümlü kazalar yüzde 50 azaldı. 

20 Temmuz 2022
KONYA  BÖLGESİNDE KURBAN BAYRAMINDA ÖLÜMLÜ KAZALAR %50 AZALDI

Konya Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı dönemi trafik istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre yapılan denetimlerin artması ve alınan önlemlerle ölümlü kazalar yüzde 50 azaldı.

Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte şehirlerarası yollarda da gözle görülür artış yaşandı. Kimi vatandaş memleketine kimi ise tatile gitti. Ancak bu bayram sonunda verilere bakıldığı zaman sevindiren bir tablo ortaya çıktı. Her yıl yaşanan kaza olaylarında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sıkı denetimleri ve yapılan eğitici bilinçlendirme çalışmaları ile kaza oranlarında 2021 yılına göre gözle görülür düşüş yaşandı.

BAYRAM DA KAZA VERİLERİNDE SEVİNDİREN TABLO

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün 7 – 18 Temmuz tarihleri arasında kurban bayramı trafik verilerini açıkladı. 

Bayram tatili süresince Konya’da trafik kazalarının önüne geçmek ve can kayıplarını en aza indirmek için şehir içi ve ilçelerde toplamda 140 ekip ve 270 personel görev aldı. Yapılan denetimlerde toplamda 50.692 araç denetlendi.

Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik ekiplerinin 7/24 özveriyle çalışarak bayram süresince yaptığı uygulamalar kaza oranlarına olumlu bir şekilde yansıdı. 7-18 Temmuz tarihleri arasında kurban bayramı tedbirlerinde, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluğundaki bölgelerde, önceki yıl kurban bayramı dönemine göre yaralanmalı kazalarda %31.8, ölümlü kazalarda %50, toplam kazalarda ise %32.6 oranında azalma gerçekleşti.

İL MERKEZİNDE ÖLÜMLÜ KAZA SAYISI “0”

İl merkezinde kurban bayramı döneminde hiç ölümlü kaza yaşanmazken yaralanmalı kazalarda bir önceki yıla göre il merkezinde %14.8, ilçelerde 25.7 azalma yaşandı. Yapılan kontrollerde ise sürücüler tarafından yapılan trafik ihlal oranlarında %44.3 düşüş yaşandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.