BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Üniversite sınavında sıfır çekenlerin sayısında rekor artış!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları dün sabah açıklandı. ÖSYM, 2022 YKS istatistiklerini de açıkladı. Barajın kalkması ile birlikte rekor düzeyde katılımla yapılan sınavda 96 bini aşkın aday sıfır çekti. 

19 Temmuz 2022
Üniversite sınavında sıfır çekenlerin sayısında rekor artış!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS) sonuçları dün sabah açıklandı. ÖSYM, 2022 YKS istatistiklerini de açıkladı. Barajın kalkması ile birlikte rekor düzeyde katılımla yapılan sınavda 96 bini aşkın aday sıfır çekti.

18-19 Haziran'da üç oturumda yapılan sınav sonuçları ilan edilen takvimden 2 gün önce açıklandı. Temel Yeterlilik Testinin (TYT) oturumunda birinci Kocaeli, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda, sayısalda Kayseri, eşit ağırlıkta İzmir, sözelde ise yine Kayseri illerinden oldu. Yabancı Dil Testinin (YDT) birincileri ise Almanca, Arapça, Rusça ve Fransızca, İstanbul; İngilizce, Kocaeli illerinden belirlendi. Üç oturumda uygulanan testlerdeki toplam 680 sorudan iptal edilen soru olmadı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sonuçların hayırlı olmasını diledi.

DÜŞÜK PUANA ÜNİVERSİTE YOLU
YKS’de ilk basamak olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 3 milyon 8 bin 29 adayın sınavı geçerli sayıldı. Bunların 2 milyon 911 bin 511’i ÖSYM’nin her aday için verdiği 100 puanı geçti. Bu durumda TYT’de sıfır çekenlerin sayısı 96 bin 518 oldu. Bu yıl, kaldırılan baraj puanı nedeni ile ÖSYM’nin verdiği 100 puanı aşan ve 1 net çıkaran adaylar da üniversite tercihi yapabilecek.

Adaylar TYT’te 40 soruluk Türkçe testinde 17,7 net çıkardı. TYT’de 40 soruluk Matematik testinde ortalama net sayısı 6,9 oldu. Adaylar, 20 soruluk Sosyal Bilimler testini ortalama 7,9, 20 soruluk Fen Bilimleri testini ise 3,2 netle kapattı. Öğrencilerin alan becerilerini ölçmeye yönelik ikinci oturum AYT’de ise adaylar Türk Dili ve Edebiyatı’nda 20 soruda 6,6,  Matematik’te 40 soruda 7,2, Fizik’te 14 soruda 2, Kimya’da 13 soruda 1,5, Biyoloji’de 13 soruda 2 net ortalama yaptı.

TERCİHLER 27 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) tercih işlemlerinin 27 Temmuz-5 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi. Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır." bilgisini paylaştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.