BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Almanya'dan onay çıktı! Türkiye'den 2 bin işçi alacaklar

Almanya’da havalimanlarında görev yapacak Türk personel için Alman İş Bulma Kurumu’ndan izin çıktı. Yaklaşık 2 bin işçi için onay çıkarken sürecin 2-3 hafta içinde tamamlanması planlandığı kaydedildi. 

08 Temmuz 2022
Almanya'dan onay çıktı! Türkiye'den 2 bin işçi alacaklar

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yoğun yaz döneminde havalimanlarında büyük bir personel krizi yaşanıyor. Covid-19 salgını sırasında görevinden ayrılan veya çalışanlar arasında Koronavirüs olması nedeniyle izne ayrılan personellerden ötürü yolcu operasyonunda aksaklıklar meydana geldi.

HANGİ İŞ KOLLARINDA ALIM YAPILACAK?

Alman havalimanlarına alınacak personel için check-in kontuar görevlisi, kargo veya bagaj yükleme, push-back aracı operatörü başta olmak üzere yer hizmetleri personeli arandığı açıklandıktan sonra başvurular başladı. 

Saatlik ücretin 14,25 Euro yani bugünün kuru ile saatlik 250 TL ödeneceği aktarıldı. Alınacak personelin en fazla 6 Kasım’a kadar görev yapabileceği de bilgileri arasında eklendi. Çalışanların sadece havaalanındaki yer hizmetlerinde görev yapabileceği ifade edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.