banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de Avukatlardan İstanbul Barosu'ndan, öldürülen avukat Bakırtaş için açıklaması

Seydişehir'de Avukatlardan İstanbul Barosu'ndan, öldürülen avukat Bakırtaş için açıklaması 

07 Temmuz 2022
Seydişehir'de Avukatlardan İstanbul Barosu'ndan, öldürülen avukat Bakırtaş için açıklaması

Seydişehir Adliye Sarayı önündeki  basın açıklması için  toplanan Avukatlar adına   Seydişehir Baro Temsilcisi Avukat Gizem Yavuz Sevinç okudu.

Sesini bile çıkaramayanların çığlıdır Avukat

 Korkanın Cesareti ,cahilin rehberidir.

 En acizin en güçlüden hakkını alabilmesini sağlayandır.. Yargılamadan dinleyen, mazlumun umudu, adaletin sigorta sistemidir.

Davamızın tarafı değil anlayın artık.

Bugün burada  meslektaşımıza yapılan saldırının karşısına durmak mesleğimize yönelik saldırılara karşı mücadele etmek için bulunuyoruz .

Avukatlık mesleğinin aslında bir hak arama mesleği olduğunu. avukat olmazsa vatandaşın da hakkını olmayacağını bugün herkese kabul ettirmek zorundayız. Çünkü bugün saldırdığımız avukat yarın canınızı malınızı bir saldırı gerçekleştiğinde hakkınızı aramak için başvuracağınız ilk ve son makam olacaktır. Buradan saldırıya uğrayan sadece meslektaşımız değil avukatlık mesleğidir. Mesleğimizin içinde bulunduğu hal karşısında öfkeliyiz.

 Avukat ifa ettiği kamu görevi ile vatandaşın hak ve hukukunu korumak ve adaletin tesis edilmesini sağlamaktadır.

Hal böyle iken avukatlara yönelik şiddet eylemler daha ağır şekilde cezalandırılmalı ve kamuoyu bu hususta uyarılmalıdır.

 Özgür savunmanın sonuçlarını canımız la ödediğimiz günlerden geçiyoruz. Görevlerin başında öldürülen meslektaşlarımız için sabrımız kalmamıştır. Hukukun üstünlüğü ve insan onurunun vazgeçilmezliğini savunan biz avukatlar İnsan onuruna yaraşır şekilde çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Menfur bir saldırı sonucu görevi başına katledilen İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız avukat Servet Bakır , Konya Şehir Hastanesi'nde görev başında katledilen hemşerimiz Dr Ekrem Karakaya'ya Allah'tan rahmet ailelerine  Hukuk Camiamıza ve Sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoruz

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147