BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Rıza Çalımbay’dan Beşiktaşlı Yıldızla İlgili Kritik Açıklama

 

06 Temmuz 2022
Rıza Çalımbay’dan Beşiktaşlı Yıldızla İlgili Kritik Açıklama

Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olan Sivasspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, transfer gündemelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Çalımbay, transfer listesini yönetime ilettiğini ifade ederken, aynı zamanda Beşiktaş’tan bir yıldızla da görüşmeler halinde olduklarını ifade etti.

 

Geçtiğimiz sezon kadrosunda önemli isimler bulunduran ve buna istinaden de ZTK şampiyonluğu yaşayan Sivasspor’un, Bettilt giriş istatistiki verilerine göre kadrosunda çeşitli bölgelerde eksikleri bulunuyor. Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay ise bu eksiklerin farkında olduklarını dile getirerek, ilerleyen süreçte transfer çalışmalarının biraz daha hızlanacağını ve kadrolarına yapılan takviyelerle birlikte Sivasspor’un önümüzdeki sezon çok daha iddialı bir futbol oynacağının altını çizdi. Çalımbay, Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz’a transfer listesini ilettiğini belirtirken, geriye kalan süreçte yönetimin artık transfer konusunda somut adımlar atması gerektiğini söyledi.

 

Önümüzdeki sezon tekrar Avrupa kupalarında olmak istediklerini belirten Çalımbay, bunun için de iddialı bir kadro kurup istikrar yakalamaları gerektiğini, aynı zamanda Avrupa kupalarına gitme alışkanlığını sürekli hale getirmelerinin önemli olduğunu söyledi. Avrupa’da mücadele edebilmek adına iyi bir kadroya sahip olmaları gerektiğini söyleyen Çalımbay, Avrupa’da çok büyük bütçeler ve üstün futbol yetenekleriyle mücadele edebilmek adına özellikle oyuncu keşfi ve satışının son derece büyük bir önem taşıdığının altını çizdi.

 

Çalımbay sözlerinin devamında; “Biz listeyi yönetimimize verdik. İstediğimiz mevkilerin ve oyuncuların isimlerini ilettik. Şu anda yönetim uğraşıyor ama tabii ki kolay değil. Fayçal'ın, Kayode'nin ve Konate'nin yerine alacağımız oyuncular var. Onları da bir an önce alırsak, o zaman bir sıkıntımız olmayacak” ifadelerini kullandı.

 

Tüm Takımların En Başta Sağlıklı Bir Sezon Geçirmelerini Temenni Ediyorum

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Sportoto Süper Lig’de her geçen sezon mücadelenin çok daha zorlaştığını ve bu nedenle en başta ligdeki tüm takımlara sağlıklı bir sezon temenni ettiğini belirtti. Çalımbay sözlerinin devamında; “Her şeyden önce bütün takımlara başarılar diliyorum. Sağlıklı, mutlu bir şekilde ligimizi tamamlarız. İnşallah sakatlıklar, hastalıklar, kötü günler görmeyiz. Bizim tek amacımız, moralli şekilde başlamak istiyoruz. İlk maçımız kendi sahamızda. Ondan bir hafta önce Süper Kupa maçı oynayacağız. Buradaki tek sıkıntımız takviye. Giden arkadaşlarımızın yerine takviyeleri bir an önce yapmak istiyoruz. İlk maçlarda kimse kimseyi tanımıyor. Şu anda her takım transfer yapıyor, değişiklikler oluyor. Antrenörler değişiyor. Yepyeni bir şekilde oluyor. Buradaki en önemli şey taraftar desteği. Taraftarımızın büyük desteğiyle inşallah ilk maçımızı kazanacağız” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamalarının devamında transfer politikalarına, söylentilerine ve taraftarın beklentisine de değinen Çalımbay, lig genelinde mücadele edecek bir kadrodan ziyade artık uluslararası anlamda rekabet gücü yüksek olan bir takım kurmanın son derece önemli olduğunu belirtti.

 

Özellikle Avrupa ile aradaki makasın her sezon açıldığını ve bu nedenle de bütçe konusunda da rekabetin büyük bir sorun haline dönüştüğünü belirten Çalımbay, oyuncu satışları ve yeni oyuncuların keşfi ile artık bütçe sorununun da bir yerden çözülmeye başlanması gerektiğini söyledi. Oyuncu arama ve tarama çalışmalarının büyük bir hızla ilerlediğini belirten Çalımbay, gerek yerli gerekse yabancı isimlerin gündemlerinde olduğunu, aynı zamanda takımdan da birçok ismin transfer konusunda farklı aksiyonlar alabileceklerini ifade etti.

 

Çalımbay transferlere ilişkin; “Biz listeyi yönetimimize verdik. İstediğimiz mevkilerin ve oyuncuların isimlerini ilettik. Şu anda yönetim uğraşıyor ama tabii ki kolay değil. Biz mesela Ahmet'in yerine Göztepe'den Murat'ı aldık. Robin Yalçın'ı aldık. Her yerde oynatabileceğimiz, kaliteli bir oyuncu. Bir nebze aldık yani. Fayçal'ın, Kayode'nin ve Konate'nin yerine alacağımız oyuncular var. Onları da bir an önce alırsak, o zaman bir sıkıntımız olmayacak.” sözlerini kullandı.

 

Beşiktaş’tan birkaç isimle görüşüldüğünü belirten Çalımbay, Oğuzhan Özyakup, Salih Dursun ve Güven Yalçın transferlerine, daha doğrusu görüşmelerine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Çalımbay; “Hiçbiriyle görüşmedik. Sadece ben Güven ile görüştüm. O da zaten Beşiktaş ile anlaşamamış. Bizim alma isteğimizin nedeni, Güven'in Beşiktaş ile anlaşması, bizim de onu kiralık almamızdı. Öyle bir düşüncemiz vardı. Ceyhun Kazancı ile görüştüm. Onlar da daha anlaşamamışlar. O yüzden öyle bir durum şu anda yok.” sözlerini sarf etti.

 

Avrupa kupası nedeniyle sezonu erken açmak zorunda olduklarını belirten Çalımbay; “Transferlerimizin bir an önce gelmesi lazım. Geçen sezon biz biraz sıkıntı yaşadık. 3 senedir Avrupa'ya gidiyoruz. Ondan önce hiç yaşamadık. Neden sıkıntı yaşadık? Çok erken başladık. Ondan önce erken başlamamıştık. Bu sene de erken başlamıyoruz. Trabzonspor ile beraber ayın 15'inde, 16'sında durumumuz belli olacak. Rakimiz de ağustosun başında belli olacak. Onun için zamanımız var. Daha dikkatli olacağız. Anadolu takımlarının belli bir bütçesi var. Yapabildiğimiz kadar iyi transferler yapmaya çalışıyoruz” sözleriyle hem transfer girişimleri hem de sezona dair genel hazırlıklar hakkında bilgi verid.

 

Başkan Mecnun Otyakmaz ve yönetimine büyük bir saygısının olduğunu, takımın yönetimi konusunda da büyük bir desteğinin olduğunu belirten Çalımbay, açıklamalarının bir kısmında başkana teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Sivasspor taraftarının müsterih olmalarının en sağlıklı seçenek olduğunu belirten Çalımbay, takımın şimdiki hali ve geleceği adına çalışmalarının sürekli olarak devam ettiğini belirtti. Önümüzdeki sezon Sivasspor’un hem ligde hem de Avrupa’da hak ettiği yerlerin çok daha üstüne çıkabilmek adına var güçle çalıştıklarının altını çizdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.