banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya İl Milli Eğitim Müdürü değişti!

Konya İl Milli Eğitim Müdürü değişti! Hatay'a atanan Seyit Ali Büyük şehre böyle veda etti 

30 Haziran 2022
Konya İl Milli Eğitim Müdürü değişti!

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. Konya'nın yeni Milli Eğitim Müdürü ise Murat Yiğit oldu. Büyük Konyalılara yayımladığı mesajla veda etti

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, kurumun internet sitesinden bir veda mesajı yayımladı. Her bitişin yeni başlangıçları da beraberinde getirdiğini dile getiren Büyük, eğitim hizmetine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in öncülüğünde Hatay'da devam edecek olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Seyit Ali Büyük, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile de tek tek vedalaşarak, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Resim

Seyit Ali Büyük'ün vefa mesajı şöyle:


Konya, cihanşümul bir tasavvurun, hoşgörünün müstesna şehri. Taşıdığı derin tarihî geçmişi ile pek çok kültür ve medeniyete beşiklik etmiştir. Tarih öncesi çağlardan bu yana var. Hz. Mevlâna, Şems, Sadreddin Konevi gibi nice önderle manevi iklimini oluşturmuş.

İnsan küçük bir şehir, şehir büyük bir insandır. İnsan, şehri imar edip imar ettiği şehrin ürünü olma yolunda bir yolculuktadır. Bu yolculukta insanın en samimi yoldaşı onu menzile ulaştıracak olan ilimdir. İlim yolculuğunun asıl gayesi, insanı tabiatına uygun olarak huy ve ahlak yönünden üstün nitelikli kimse yapmaktır. Hz. Mevlâna'nın eğitim öğretisinde olduğu gibi, her insan bir cevherdir ve işlenirse mücevher olur.


 
3 yılı aşkın bir zamandır bu yolculukta birlikte yol aldık. Konya'nın ikliminde hazinelerimizin hakkıyla boy vermesi için büyük gayret gösterdik. Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak hakikat yoluna düşerken ürettiğimiz ve yürüttüğümüz tüm çalışmaların özüne "Gönlüne dokunamadığımız bir kişi bile kalmayana kadar çalışmalarımız devam edecek." anlayışını yerleştirdik. Birlikte hareket etmek büyük önem arz ediyor. Eğitimin bütün bileşenleri arasındaki iş birliği ve dayanışma ile toplumsal bütünleşmeye, değişim ve dönüşüme katkı sağlamaya çalıştık. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, hayırseverler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizle topyekûn bir dayanışma içerisinde olduk. Zamanı ve mekânı paylaştığımız, yükümüze omuz veren herkese şükranlarımı sunarım.
"İNSAN YAŞADIĞI YERE BENZER/ O YERİN SUYUNA, O YERİN TOPRAĞINA BENZER."

Şehrimizin eğitim tarihinde, müstesna bir makamda bulunmak nasip oldu. Doğduğum topraklara, Konya'mıza hizmetle müşerref kıldığı için Rabb'ime hamd ediyorum. Her bitiş yeni bir başlangıçla geliyor. Konya'mızın çocuklarını sizlere emanet ediyorum.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in öncülüğünde yürütmekte olduğumuz eğitim hizmeti vazifemize Hatay gibi medeniyetlerin beşiği olan bir şehirde devam edecek olmanın heyecanını yaşadığımı da belirtmek istiyorum. Allah, yâr ve yardımcımız olsun.
 
Bu duygu ve düşünceler içerisinde Konya'mıza birlikte hizmet etme imkânı bulduğum Valimiz Sayın Vahdettin Özkan'a, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, kaymakamlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, STK'lerimize, çalışma arkadaşlarıma ve ilçe millî eğitim müdürlerime gönülden teşekkürlerimi sunuyor; Konya'mızın yeni İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit'e görevinde başarılar diliyorum.

Saygı, sevgi ve muhabbetle hoşça kalın...

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147