BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir’de Lavantalar Mor çiçeklerini açtı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Lavantalar mor çiçeklerini açtı ve kokularını yaymaya başladı 

29 Haziran 2022
Seydişehir’de Lavantalar Mor çiçeklerini açtı

Seydişehir Bahçelievler Mahallesi Konya hazır beton karsısı Seydişehir Beyşehir yoluna, yola 600 metre uzaklıkta bulunan gevenli mevkiine dikilen lavanta tarlalarında hasat mevsimi başladı.

Tohumdan fide tiplemesiyle 6 yıl önce test maksadıyla dikilen lavanta bahçesinde hasat zamanının geldiğini aktaran üretici Kadir Şen, başta yağı olmak üzere suyu, posası, kurusu ve üretilen çeşitli kozmetik ürünlerin satışıyla ekonomiye ciddi katkılar sağlandığını söyledi.

İlçeye ilk dikimi yapan ve bugün 5 bin dekar arazide lavanta üretimini sürdüren

Kadir Şen, hasadı yapılan lavantaların yağının çıkarılmaya başlanılacağını açıkladı.

Lavantanın az su tüketen bir bitki türü olmasıyla doğaya büyük katkı sağladığını ifade eden Şen, ‘’ Seydişehir- Beyşehir yolu geven mevkilisini lavanta ile buluşturduk. Lavanta kökü çok geçmişe dayanan mitolojik bir bitki ilaç, kozmetik ve gıda gibi sektörlerde kullanılması dolayısıyla da önemli bir ekonomi ürünü. Lavanta yağı gıda, kozmetik, ilaç ve tekstil sanayilerinde kullanılıyor. Lavantanın yağı dışında suyu, posası ve kurusu da tüm bu sektörlerde kullanılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.