banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da düzenlenen 9. Bilim Festivali 281 bin ziyaretçi ağırladı

Konya'da düzenlenen 9. Bilim Festivali 281 bin ziyaretçi ağırladı 

27 Haziran 2022
Konya'da düzenlenen 9. Bilim Festivali 281 bin ziyaretçi ağırladı

KONYA (AA) - Konya Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen 9. Konya Bilim Festivali'ni, dört günde 281 bin bilim meraklısı ziyaret etti.
Konya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, drone gösterileri, video mapping uygulamaları, ışık ve eğlenceli sahne gösterileri sergilenen festivalde, Türkiye'nin öncü savunma sanayi şirketleri de stant açtı.
Festivalde sergilenen Milli Muharip Uçak, yerli ve milli savaş helikopteri Atak, Bayraktar TB2, yerli genel maksat helikopteri Gökbey ve uçan araba Cezeri gibi araçlara, vatandaşlar ilgi gösterdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gazetecilere, festivali büyük bir coşkuyla 23-26 Haziran'da gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bayraktar ve Akıncı TİHA'nın festivalde uçuş yaptığını belirten Altay, amaçlarının çocukları milli teknoloji hamlesiyle tanıştırmak ve zihinlerinde bilim ışığı yakmak olduğunu dile getirdi.
Önceki yıllara kıyasla katılım rekoru kırdıklarını anlatan Altay, "Festivalimizde 281 bin vatandaşımızı ağırladık. Özellikle çocukların elinden tutarak bilim festivalimize gelen anne babalara, babaannelere ve dedelere çok teşekkür ediyoruz. Gelecek yıl festivalimizi daha da geliştireceğiz." diye konuştu.
Altay, ziyaretçilerin, doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım, uzay ve havacılık atölyelerinde bilimsel keşif sürecine aktif olarak katıldığını kaydetti.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147