BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Mahmut Efendi Hazretlerinin oğlu cemaatin başına geçecek ismi açıkladı

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin cenaze töreninde konuşan Ahmet Ustaosmanoğlu İsmailağa Cemaati’nin başına Hasan Kılıç Hocaefendi’nin geçeceğini açıkladı. 

24 Haziran 2022
Mahmut Efendi Hazretlerinin oğlu cemaatin başına geçecek ismi açıkladı

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ebedi aleme uğurlanırken oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu cenaze töreni sırasında konuşma gerçekleştirdi. Ahmet Ustaosmanoğlu babası Mahmut Ustaosmanoğlu’ndan sonra İsmailağa Cemaati’nin başına Hasan Kılıç Hocaefendi’nin geçeceğini bildirdi.

Milyonlarca insan bugün Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin cenaze törenine katılmak için İstanbul’daki Fatih Camii’ne akın etti. Devlet büyüklerinin yanı sıra yurt dışından ve içinden önemli alimler cenaze namazına katılırken tören esnasında Mahmut Ustaosmanoğlu Hazretleri’nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

İSMAİLAĞA CEMAATİ'NİN BAŞINA HASAN KILIÇ HOCAEFENDİ GEÇTİ
Ahmet Ustaosmanoğlu cenaze törenine katılan vatandaşlara ve devlet büyüklerine teşekkür ederken İsmailağa Cemaati’nin başına babasından sonra geçecek ismi şu sözlerle açıkladı.


"Duymayanlarımız olabilir. Mahmut Efendi Hazretleri, "Son nefesime kadar cemaatimin başındayım" derdi. Mahmut Efendi Hazretleri, son nefesinden sonra Hasan Efendi hocamızı temsilci ve cemaatin başı olarak bıraktığını söyledi. Bana da korumamı kollamamı tembih etti"

HASAN EFENDİ KİMDİR?

Hasan Kılıç Hocaefendi 1930 Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde dünyaya geldi. İlk talebeleği mahallesindeki evinde okudu. Bursa’da askerlik hizmetini yapan Hasan Efendi’ye manevî dersimi Nuri Efendi vermişti.

Efendi Baba Hazretleri ders vermediği zamanlarda damadı Nuri Efendi verirdi. Allah rahmet eylesin İhsan Efendi hocamız vardı. Akyazı’da imamdı, vaaz verirdi. Ali Haydar Efendi Hazretleri ona “sakal bıraksın” diye haber gönderdi. İhsan Efendi de: “Kendisi bıraktı, bizden ne istiyor, oradan bize haber gönderiyor” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.