banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Masaüstü Bilgisayar Aksesuarları Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

22 Haziran 2022
Masaüstü Bilgisayar Aksesuarları Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Günümüzde masaüstü bilgisayarlar aksesuarları birçok kullanıcı için vazgeçilmez bir hâle geldi. Bu bilgisayarlar için üretilen aksesuarlar teknoloji ile birlikte çeşitlenmeye ve gelişmeye başladı. Bu noktada tüketicinin birçok ürün çeşidi içinden doğru seçim yapması ve nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda bilgi edinmesi oldukça önemlidir. Bu konu hakkında dikkat edilmesi gereken noktaları hemenalstore.com’dan Yönetici Tuğrul Yazla detaylandırarak anlattı.

Bilgisayar aksesuarları alırken dikkat edilmesi gereken ilk konulardan biri aksesuarın bilgisayar ile uyumlu olup olmadığıdır. Bilgisayar için güncel veya aynı seviyede olmayan bir aksesuar, kullanıcının istenmeyen bir harcama yapmasına sebep olabilir. Sadece bu konuda bilgi sahibi olmak bile alıcıları gereksiz bir masraftan kurtarmış olur. Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise bilgisayar ile birlikte kullanılacak aksesuarların orjinal olmasıdır. Masaüstü bilgisayarlarda kullanılacak aksesuarı türünün güvenilir bir yerden alınması ve orjinal olması uzun vadede kullanıcı için çok yardımcı olacaktır.

Masaüstü bilgisayarlar ile kullanılan birçok aksesuar vardır. Bir kısmı bilgisayar ile birlikte alınması şart olan ve bir kısmı da istek ve ihtiyaçlara göre belirlenmiş aksesuarlardır. Bunlardan yaygın olanları:

  • Klavye
  • Fare
  • Kablo ve adaptörler
  • Hoparlör
  • Monitör
  • Webcam
  • Depolama sistemleri
  • Kulaklık
  • Ses kartı
  • Görüntü aktarıcı
  • Çizim tableti
  • USB ile çalışan diğer aksesuarlar

Masaüstü bilgisayarlar için en çok tercih edilen aksesuar türü hoparlörlerdir. Masaüstü bilgisayar hoparlörü tüm bilgisayarların sahip olması gereken bir aksesuardır. Kullanıcı isteğine göre bu hoparlörlerin her bütçeye ve son teknolojiye uygun modelleri rahatlıkla bulunabilir. Kablolu veya bluetooth özellikli hoparlörler arasından stereo veya surround ses sistemine kadar birçok özelliğe sahip hoparlör çeşitleri de piyasada vardır. Hoparlör dışında ikinci en çok tercih edilen aksesuar ise klavyedir. Klavyenin ergonomik olması, estetik açıdan kullanıcıyı cezbetmesi ve tuş hassasiyeti gibi değerini belirleyen birçok faktör vardır. Klavye tercihlerinde en çok ergonomik ve rahat kullanım sağlayan, led ışıklı, tuş hassasiyeti ayarlanabilen klavyeler oyun oynayan ve sık yazı yazan kullanıcılar tarafından tercih edilir. Bazı kullanıcılar yazı yazma deneyimini daha keyifli hâle getirmek için tuş sesi çok çıkan, yuvarlak tuşlu veya hareketli led ışığı olan klavyeleri tercih eder.

 

Son dönemde masaüstü bilgisayar aksesuarlarının kullanıldığı alanlarda ilk sıralarda gelen oyun oynayan kullanıcılardır. Buna yönelik son birkaç senedir popülerleşen oyun bilgisayarları ile masaüstü bilgisayar aksesuarları da önem kazandı. Oyunculara yönelik oyun oynama deneyimini daha iyileştirecek ve destekleyecek fare, klavye, hoparlör ve gibi aksesuarlar uzun saatler boyunca oyun oynamaya devam etmesine olanak sağlıyor. Birden fazla ekran kullanımı gerektiren işler için monitör askı aparatı hem yerden tasarruf sağlıyor hem de istenildiği şekilde pozisyonu değişebildiği için özgür kullanıma olanak veriyor. Hem oyun oynayanlar hem de genel kullanım için bir diğer önemli aksesuar da kulaklık. Oyun kulaklığı gibi özel kulaklık türleri dışında müzik dinlemek, üretmek ve düzenlemek amacıyla yapılan özel kulaklıklar da mevcut. Bunlara örnek olarak gürültü engelleyen ve kendinden ses dengesini ayarlanabilen kulaklıklar verilebilir. Tüm bu masaüstü bilgisayarlarla kullanılacak aksesuarlar ve daha fazlasına çevrimiçi mağazalardan rahatlıkla ulaşmak mümkündür.

 

KRT TV

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147