BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bluetooth Kulaklık Nasıl Kullanılır?

 

21 Haziran 2022
Bluetooth Kulaklık Nasıl Kullanılır?

Bluetooth kulaklık, bir diğer adıyla kablosuz kulaklık kullanımı son birkaç yılda oldukça artmıştır. Bunun sebepleri arasında öncelikli olarak telefon firmalarının tercihleri ve bununla birlikte şekillenen kullanıcıların talepleri vardır. Günlük kullanımda kablolu kulaklıklara oranla çok daha rahat ve uzun süre kullanılabilmesi nedeni ile kullanıcılar tarafından tercih edilir. Günümüzde birçok kulakiçi veya kulaküstü bluetooth kulaklık modellerine çevrim içi mağazalardan rahatça ulaşmak mümkündür. Bu kulaklıkların her cihaza uyumlu ve replika modelleri de vardır.

 

Kablolu kulaklıklar teknolojinin gelişmesi ile günümüzde çok daha az tercih edilir oldu. Buna karşılık olarak bluetooth kulaklık, kablolu kulaklık modeline göre kullanıcıya daha özgür ve rahat bir kullanım deneyimi sunar. Kablolu kulaklıklarda dinleme ve izleme deneyimi ancak kablonun yetebildiği mesafeye kadar uzanabildiğinden bu deneyim gecikmiş olur. Kablolu kulaklığın bir diğer dezavantajı ise kablosundan kaynaklı bozulmasıdır. Kabloların birbirine dolanması, bir yere takılması ve kulaklığa zarar verici maddelerle teması kulaklık ömrünü kısaltır. Bu sebeple kullanıcılar birçok kez kulaklık değiştirmek ve yenisini almak durumunda kalır. Sonuç olarak kulaklık harcaması toplamda artar ve bunun yanı sıra elektronik atık fazlalığından doğaya da zararları vardır.

 

Bluetooth Kulaklıkları Avantajları

 

Bluetooth kulaklıklarının avantajları arasında kolay kullanım, kullanıcı için özgür hareket kabiliyeti, hızlı bağlantı ve kullanım ömrünün uzun olması sayılabilir. Son dönemde bluetooth teknolojisinin gelişmesiyle birlikte kulaklıklarda bir diğer önemli husus da ses kalitesidir. Birçok bluetooth kulaklığı günlük kullanımda dahi en son ses teknolojisini sunar. Bunun yanında profesyonel kullanım için geliştirilen farklı seviyelerde bluetooth kulaklıkları bulmak oldukça kolaydır. Günlük kullanımda en çok tercih edilen kulakiçi kulaklık modellerinin birçoğu kulaklığın da içine konulan bir şarj ünitesiyle birlikte gelir. Bu modellerinin şarj ünitesinin olması kulaklığı toz, kir ve sudan koruduğu gibi hem kompakt hem de kolay bir kullanım sağlar.

 

Bluetooth kulaklıkların en önemli özellikleri arasında bağlantı hızı ve ses kalitesi de vardır. Kulaklığın bağlanma hızı genellikle 4.2 ve 5.0 olarak ayrılır. 5.0 bağlanma hızına sahip kulaklıklar diğer kulaklıklara göre iki kat daha hızlı bağlanma sağlar. Aynı zamanda daha az güç harcar, iletim mesafesi daha fazladır ve pil ömrü de daha uzun sürer. Her açıdan 5.0 teknolojiye sahip kulaklıklar daha avantajlı bir seçim oluşturur.

 

Bluetooth kulaklığı kullanmak için öncelikle cihaz ile eşlemesinin yapılması gerekir. Öncelikle kulaklığın şarj edilmesi ve tamamen şarj olduktan sonra eşleme işlemine geçilmesi önerilir. Bu aşamadan sonra kulaklık açılarak aktif hâle getirilir. Kulaklığın kullanılacağı cihazın “Ayarlar” menüsünden “Bluetooth”u açarak kulaklığı bulması beklenir. Kulaklık bulunduktan sonra üzerine tıklanır ve eşleşme birkaç saniye içinde gerçekleşir. Çoğu kulaklıkta cihaz ile bağlantı sağlandığında kulaklıktan başlangıç sesi gelir ve bu da bağlantının gerçekleştiğini gösterir.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.