BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA VALİLİĞİNDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Konya Valiliği'nden son dakika uyarısı! Meteoroloji saat verdi fırtına, yıldırım, ani sel ve doluya dikkat 

21 Haziran 2022
KONYA VALİLİĞİNDEN  KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Konya'da son hava durumu tahminleri. Konya Valiliği ve Meteoroloji bugün öğleden sonra gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış ile fırtına beklendiğini belirterek, ağaç devrilmesi, çatı uçması, ani sel, su baskını, dolu ve yıldırım uyarısı yaptı

Konya Valiliği Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tahmin ve uyarılarını paylaştı. Konya'da 21 Haziran Salı (bugün) öğleden sonra yer yer çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü yerel olarak kuvvetli sağanak yağış ile fırtına bekleniyor. Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI! ÖĞLE SAATLERİNDE BAŞLAYIP GECE BİTECEK
Meteoroloji Konya için son hava durumu tahminlerini yayımladı. Buna göre bugün öğle saatlerinden itibaren Konya genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış ile saatte 40 ile 70 kilometre hızda fırtına bekleniyor. Konya için ani sel, su baskını, dolu ve yıldırım uyarısı yapıldı. Kuvvetli yağış ve rüzgarın bugün saat 12.00 ile 23.00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor. Sıcaklığın 3 ila 6 derece azalarak 17 ila 26 derece arasında olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARI: KUVVETLİ YAĞIŞLARA VE KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT!
 
Meteoroloji 8. Konya Bölge Müdürlüğü'nden Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'ye yapılan uyarı şöyle: Yapılan son değerlendirmelere göre 21 Haziran 2022 Salı günü öğleden sonra Konya ve Niğde çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ve bölgemiz genelinde (Konya, Karaman, Niğde, Aksaray) kuzey yönlerden eseceği tahmin edilen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 40-70 kilometre/saat oluşturabileceği, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 
Konya'da 22 ve 23 Haziran parçalı bulutlu ve günleri güneşli. Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların 24 Haziran Cuma günü de etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yurdun iç kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlara dikkat çekerek şu uyarıda bulundu: Salı öğleden sonra Isparta, Konya, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı'nın kuzeybatısı, Eskişehir'in doğusu, Afyonkarahisar'ın doğusu, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Adana'nın kuzeyi ve Nevşehir'in güneyinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.