BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA EMNİYETİNDEN TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA BİR BİR DARBE DAHA !

KONYA EMNİYETİNDEN TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA BİR BİR DARBE DAHA ! 

14 Haziran 2022
KONYA EMNİYETİNDEN TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA BİR BİR DARBE DAHA !

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Meram ilçesinde bir evde yapılan aramada çok sayıda sikke ve tarihi obje ele geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde Konya merkezli Miras operasyonu düzenlenmiş, 38 ilde 143 şüpheli yakalanarak ülke gündeminde yer almış, sonrasında sadece Konya'da adliyeye sevk edilen 34 kişiden 17'si tutuklanmış ve Cumhuriyet tarihinin tek seferde en yüksek Tarihi Eser Kaçakçılığı tutuklaması olarak kayda geçmişti.

Operasyonlarına aralıksız devam eden KOM ekipleri Meram ilçesinde belirlediği bir adrese şafak operasyonu düzenledi. Evde yapılan aramada 268 adet tarihi eser niteliğinde obje, 106 adet çeşitli dönemlere ait sikke, bir adet yüzey dedektörü ve hassas terazi ele geçirilerek el konuldu.

Konuyla ilgili bir kişiye "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefetten" işlem yapılarak adlı makamla sevk edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.