banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da başhekim yardımcısı hakkında "kadınları aşağıladığı" iddiasıyla suç duyurusu

Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı H.H.U. hakkında, Baro Başkanlığı, kadınlar hakkındaki sosyal medya paylaşımı nedeniyle dava açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu. 

10 Haziran 2022
Konya'da başhekim yardımcısı hakkında "kadınları aşağıladığı" iddiasıyla suç duyurusu

Konya Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı H.H.U'nun söz konusu sosyal medya paylaşımında, toplumun bir kesimini oluşturan kadınları aşağıladığı, kadınların sosyal hayatları, kıyafet seçimleri ve yaşam tarzları üzerinden uygunsuz yorumlarda bulunduğu belirtildi.

Bu ifadelerin muhataplarının, toplumu oluşturan tüm kadınlar olduğu ifade edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Şüphelinin hekimlik mesleğinin yanında başhekim yardımcısı olarak da görev yaptığı ve dolayısıyla kamu görevlisi olduğu sabittir. Şüphelinin görevi sebebiyle, hekimlik sıfatını da kullanarak ve mesleğinin kendisine sağladığı kolaylıktan faydalanarak, sosyal medya hesabından toplumun birçok kesimine ulaştığı, kadınlara yönelik toplu bir aşağılama ve linç girişimi başlatacak ifadeler kullandığı açıkça ortadadır. Yukarıda bahsedilen nedenler ve resen gözetilecek hususlara göre şüphelinin çalıştığı kamu kurumu olan Konya Numune Hastanesine şüpheli hakkında ilgili paylaşımlar nedeniyle disiplin işlemi yapılıp yapılmadığının sorulmasını ve şüpheli hakkında ilgili sevk maddeleri doğrultusunda cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep ederiz."

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147