banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Büyükşehir 31 İlçede 40 Ekiple Haşereyle Mücadele Yürütüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte 31 ilçedeki 859 mahallede haşereyle fiziksel ve biyolojik yöntemlerle mücadele çalışması yapıyor. 

09 Haziran 2022
Konya Büyükşehir 31 İlçede 40 Ekiple Haşereyle Mücadele Yürütüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte haşereye karşı şehir genelinde mücadele ediyor.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 42 bin kilometrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük coğrafyasına sahip şehri olan Konya’da, her yıl olduğu gibi bu yıl da haşere ile mücadeleyi etkin şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

 

YARARLI BÖCEKLERLERİN ZARAR GÖRMEMESİNE ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Havaların ısınmasıyla birlikte 31 ilçedeki 859 mahallede 40 ekip ve 75 personelle sivrisinek ve karasinek ürüme alanları olan; su birikintileri, göl, gölet, akarsu, gübre biriktirme alanları gibi alanları düzenli olarak ilaçladıklarını kaydeden Başkan Altay, haşerelerle biyolojik mücadele yöntemlerini uyguladıklarını ve yararlı böceklerin zarar görmemesi için kullandıkları ilaçları titizlikle seçtiklerini söyledi.

 

HAFTADA EN AZ BİR KERE ÇALIŞMA YAPILIYOR

Başkan Altay, “Özellikle sabah saat 06.00-10.00, akşam saat 18.00-22.00 arasında ekiplerimiz haftada en az bir kez olmak üzere çalışma gerçekleştiriyor. Bilhassa hemşerilerimizin çöplerini poşetleyerek çöpe atmaları ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın da gübrelerini dışarda depolamamaları sineklerin ve böceklerin azalmasında önemli bir faktör olacağını hatırlatmak istiyorum.” diye konuştu.

 

Konyalılar mahallelerindeki ilaçlama çalışmalarını konya.bel.tr adresindeki Çevre Sağlığı İlaçlama Hizmetleri bölümünden güncel olarak takip edebiliyor.

VEKTÖRLERLE MÜCADELE YÖNETİM SİSTEMİ OLUŞTURULDU

Çalışmalar kapsamında “uçkun ekipleri”, “larva ekipleri”, “kapalı alan ekipleri”, “kemirgenlerle mücadele” ve “üreme alanları haritalandırılması ekipleri” oluşturulurken tüm bu çalışmalar Vektörlerle Mücadele Yönetim Sistemi ile takip ediliyor.

VATANDAŞLARLA VE MUHTARLARLA KOORDİNASYONLU ÇALIŞILIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin vektörlerle mücadele çalışmaları, ilçe belediye başkanları ve muhtarlarla koordinasyonlu bir şekilde yürütülüyor. Vatandaşlarla özellikle gübrelik alanlarda ve su birikintilerinin olduğu yerlerde fiziksel mücadele konusunda işbirliği yapılıyor.

31 İLÇEDE VEKTÖRLE MÜCADELEDE ÇALIŞAN PERSONELE EĞİTİMLER VERİLDİ

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 31 ilçe belediyesinde vektörlerle mücadelede çalışan personele yönelik eğitimler verildi. 2 gün süren eğitimler kapsamında Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin tarafından vektörlerle mücadele yöntemleri, haşerelerin biyolojisi ve çoğalması gibi konularda personel bilgilendirildi.

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147