BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA’DA İÇERİSİNDE 2 MİLYON TL OLAN KASAYI ÇALAN HIRSIZLAR KISA SÜREDE YAKALANDI

KONYA’DA İÇERİSİNDE 2 MİLYON TL OLAN KASAYI ÇALAN HIRSIZLAR KISA SÜREDE YAKALANDI 

07 Haziran 2022
KONYA’DA İÇERİSİNDE 2 MİLYON TL OLAN KASAYI ÇALAN HIRSIZLAR KISA SÜREDE YAKALANDI

Konya’da bir iş yerine giren hırsızların, içerisinde toplam 2 milyon liralık ziynet eşyası ve para bulunan 2 kasayı çalma anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. İş yerinin aracını da çalarak kaçan hırsızlar Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı titiz çalışma sonucu kısa sürede yakalandı.

Olay Konya’nın Karatay İlçesinde Keçeciler Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. Gece saat 03.00 sıralarında iş yerinin kapısını açarak alarmı devre dışı bırakan iki hırsız içerisinde yaklaşık 2 Milyon TL değerinde altın, döviz ve Türk Lirası bulunan iki kasayla beraber iş yerinin aracını da çalarak kaçmaya başladı.

Çaldıkları araçla beraber Sedirler Caddesine gelen hırsızlar kasalardan birini açarak içerisindeki paraları aldı. Diğer çelik kasayı açamayan hırsızlar kasayı da yanlarına alarak farklı bir araçla kaçmaya devam etti.  

ÇALDIKLARI KASA TARLADAN ÇIKTI

Olay üzerine çalışma başlatan Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği Ekipleri yapmış olduğu olay mahalli ve çevresindeki kamera çalışması ve KGYS kayıtlarını inceleyerek şahısları tespit etti. Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği tarafından kurulan özel ekip şahısların kaçış istikametindeki 120 iş yerinin güvenlik kameralarını inceledi. Kısa süre içerisinde yakalanan Adnan G. Ve Nail S. hırsızlık olayını kendilerinin gerçekleştirdiğini ve çaldıkları kasayı Aksaray Yolu 70. Km. civarı Kızören Mahallesinde yol kenarında bir tarlaya bıraktıklarını ve üzerini otlarla kapattıklarını itiraf etti.  Ekiplerin yaptığı sorgulamada Nail S.’nin bu iş yerinde 10 gün çalıştığı ve daha önceden yaptığı keşif sayesinde alarm sistemini etkisiz hale getirdiği anlaşıldı.

Şüphelilerle beraber tarif edilen bölgeye giden ekipler otların içerisine saklanan kasayı bularak sahibine teslim etti. 2 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.