BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

GÖL KIYILARINA VURAN ÖLÜ BALIKLARIN SEBEBİ “SOĞUKSU” HASTALIĞI MI?

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, tedirginliğe yol açan göl kıyılarındaki ölü balıklara ilişkin olarak, “Her ne kadar bu ölümleri elektroşoka bağlasalar da bunun soğuksu hastalığından kaynaklandığı ön görüsü var”dedi. 

06 Haziran 2022
GÖL KIYILARINA VURAN ÖLÜ BALIKLARIN SEBEBİ “SOĞUKSU” HASTALIĞI MI?

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, geçtiğimiz günlerde göl kıyılarında görülen ve tedirginliğe yol açan balık ölümlerine ilişkin olarak, “Her ne kadar bu ölümleri elektroşaka bağlasalar da bunun soğuksu hastalığından kaynaklandığı öngörüsü var”dedi.

Kurt, yaptığı açıklamada, bir süre önce Beyşehir Gölü kıyılarında yaşanan balık ölümlerine değindi.

Bu ölümlere ilişkin “soğuksu hastalığı”na dönük bir öngörülerinin bulunduğunu vurgulayan Kurt, “Bu ölümlerin nedenini tespit edebilmek için Eğirdir’deki Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’ne bir numune gönderme hazırlığı yaparken bu ölüm olayları ortadan kayboldu. Herhalde soğuksu hastalığı geçti diye düşünüyoruz. Bu olayın iklimsel olaydan meydana gelen bir hastalık olduğuna inanıyorum.”ifadelerini kullandı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümlerinin yaşandığı günlerde bunun kıyılara sıkışan türlerin oksijensiz kalmasından kaynaklandığı yönünde değerlendirmelerde bulunmuşlardı.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, balıkların üreme mevsimi olmasından dolayı uygulanan ve halen devam eden Beyşehir Gölü’ndeki su ürünleri av yasağına kooperatif üyesi balıkçı meslektaşlarının uyduğunu gözlediklerini de belirtirken yasa dışı elektroşok yöntemiyle avlanmaya ilişkin olarak da, “Avcılarımız yasaklara bu yıl da ciddi bir şekilde uydu. Artık balıkçılarımız avcılığı bilinçli yapıyorlar. Ancak, hala elektroşokla avcılık yapılıyor deniliyorsa bunun günü birlik göl kıyılarına dışarıdan gelen,bizim mesleğimiz dışındaki kişiler tarafından yapıldığını düşünüyoruz.”diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.