banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ekmek fiyatını frenleyen TMO uygulaması bitiyor: Unun çuvalı 400 TL'ye çıkacak

Ekmek fiyatını frenleyen TMO uygulaması bitiyor: Unun çuvalı 400 TL'ye çıkacak 

31 Mayıs 2022
Ekmek fiyatını frenleyen TMO uygulaması bitiyor: Unun çuvalı 400 TL'ye çıkacak

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, TMO'nun ekmek fiyatını frenleyen uygulamasının bittiğini belirterek, “Unun çuvalı 400 TL'ye çıkacak” dedi.

IAOM Avrasya Başkanı Eren Günhan Ulusoy, çuvalı 260 TL olan unun 31 Mayıs’tan sonra ortalama olarak 400 TL civarına çıkacağını söyledi.

Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat'ın sorularını yanıtlayan Günhan Ulusoy, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) regülasyonun son bulması ile fiyatlarda artış olacağını belirterek şunları söyledi:

"Toprak Mahsulleri Ofisi‘nden tahsis edilen buğday karşılığı verilen taahhüt bugün itibarıyla son buluyor. Yani, 31 Mayıs itibarıyla un sanayicilerinin bu ürünleri 260 TL eden satma taahhüdü son buluyor. TMO’nun yaptığı açıklamalar ve piyasa oyuncularının da beklentisi sezonda böyle bir uygulama olmayacağı yönünde. Ton başına 3600 TL’lik fiyatta 260 TL’ye denk gelen un çuvalı, bugün Borsalarda işlem gören fiyatları baz alarak yaptığımız hesaplamalarımıza göre kabaca 400 TL'ye çıkacak."

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147