banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türkiye Kupası Sivasspor'un

Sivasspor, normal süresi 1-1 biten maçta Kayserispor'u uzatma sonunda 3-2 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. 

27 Mayıs 2022
Türkiye Kupası  Sivasspor'un

Ziraat Türkiye Kupası'nın final maçı Yukatel Kayserispor ve Demir Grup Sivasspor arasında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı.

İlk yarı Kayserispor'un üstünlüğü ile sona ererken ikinci yarıda Sivasspor Appindongaye ile karşılık verdi. 60. dakikada Yatabare'nin orta sahadan ceza sahasına açtığı ortayı Appindangoye tamamladı: 1-1

Sivasspor golün ardından birkaç defa gole çok yaklaştı ancak yararlanamadı.

Mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi.

Uzatma devresine giden maçta Sivassporlu Max Gradel muhteşem vuruşla takımını üstünlüğe taşıdı.

Kayserispor İlhan Parlak ile 107. dakikada skora yeniden denge getirdi ancak eşitlik uzun sürmedi. 113. dakikada Konate, Sivasspor'u yeniden öne geçirirken maç skorunu da tayin etti.


SİVASSPOR TARİHİNDE İLK KEZ KUPA SEVİNCİ YAŞADI

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor'u normal ve uzatma sürelerinin sonunda yenen Sivasspor şampiyonluğa ulaştı. Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı maç kaybetmeden müzesine götürdü.

Sivasspor, kulüp tarihinde ilk kez kupa sevinci yaşadı.

Kırmızı-beyazlılar, kupa zaferiyle üst üste 3. kez Avrupa Kupaları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147