banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Benzin ve motorine büyük zam geliyor! Litresi 24 lirayı aşacak

Benzin ve motorine büyük zam geliyor! Litresi 24 lirayı aşacak (26 Mayıs 2022 güncel akaryakıt fiyatları) 

26 Mayıs 2022
Benzin ve motorine büyük zam geliyor! Litresi 24 lirayı aşacak

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre akaryakıta zam geliyor. Brent petrol 100-115 dolar arasında dalgalanma yaşarken iç piyasada Dolar/TL’nin yükselmesi akaryakıt fiyatlarını vurdu. Benzine 1 lira 43 kuruş, motorine 1 lira 38 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Peki akaryakıta zam geliyor mu? Benzin ve motorine zam geldi mi?
LPG fiyatlarına gelen zammın ardından akaryakıta bir zam daha geldi. Dün sektör kaynaklarının açıkladığı LPG’ye 36 kuruşluk zammın ardından bugün bir zam daha haberi geldi. Brent petrol 100-115 dolar arasında fiyat dalgalanmasını sürdürüyor. Ancak iç piyasada dolar kurunun son 6 ayın zirvesini görerek 16 TL’yi aşması akaryakıta zam olarak yansıdı. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre benzine 1 lira 43 kuruş, motorine ise 1 lira 38 kuruş zam gelmesi bekleniyor. 

ABD PETROL STOKLARI FİYATLARI VURDU 
Fiyatların yükselişinde ABD’nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta beklenenden fazla olması etkili olurken, ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 1 milyon varil (yüzde 0,2) azalarak 419 milyon 800 bin varile gerilediğini açıkladı. Piyasa beklenti ise stokların yaklaşık 690 bin varil azalacağı yönündeydi.

AVRUPA’DAN PETROL AMBARGOSU 
AB ülke liderleri ise gelecek hafta toplanacak. Kritik toplantı öncesi gündeme gelen Rusya'dan petrol tedarikinin durdurulmasını içeren pakette anlaşacağı beklentisi ve beklentilerine yönelik açıklamalar da arz daralması endişelerini destekleyerek fiyatlarda yükselişe neden oldu.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, dün yaptığı açıklamada, konseyin 30 Mayıs'ta yapılacak bir sonraki toplantısına kadar petrol tedarikinin durdurulması konusunda bir anlaşmaya varılacağına emin olduğunu söyledi.

ÇİN’DE SALGINLA MÜCADELE SÜRÜYOR 
Öte yandan, Çin'de devam eden Kovid-19 tedbirleri fiyatları baskılamayı sürdürüyor. Ülkenin en büyük kenti Şanghay başta olmak üzere nüfusu yoğun, kritik sanayi ve iş kollarına ev sahipliği yapan büyük şehirlerindeki kısıtlamalar, ekonomi üzerinde etkili oluyor.

26 MAYIS 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR? 
Sektör kaynaklarından alınan zam haberinin ardından vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki 26 Mayıs 2022 Perşembe günü benzin ve motorin fiyatı ne kadar, kaç TL?

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147