BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Numune hastanesinde Kovid-19 hastası kalmadı

Konya’da bir dönem pandemi hastanesi olarak kullanılan Numune Hastanesi’nden sevindiren haber geldi. Yoğun bakım servislerinde Kovid-19 tedavisi gören hasta kalmadı. İl Sağlık Müdürü Koç, “Aşı sayesinde pandeminin etkisinden hızla kurtuluyoruz.” dedi. 

18 Mayıs 2022
Konya Numune  hastanesinde Kovid-19 hastası kalmadı

Numune Hastanesi, Konya'da yoğum bakım servisinde Kovid-19 hasta sayısını sıfırlayan ilk hastane oldu.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Numune Hastanesi’ni ziyaret ederek yoğun bakım servislerinde görev yapan doktor, hemşire ve sağlık çalışanları ile görüştü.

Koç, salgın dönemi boyunca özverili bir şekilde görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti ve zor günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Pandeminin etkilerinden hızla kurtulmaya başladıklarını vurgulayan Koç, “İlimiz genelinde serviste yatan hasta sayımızda, yoğun bakımlarımızda ve günlük çıkan vaka sayılarında çok iyi bir noktadayız. Konya Numune Hastanemizde de serviste yatan hasta sayımız 5’e kadar düşmüş durumda. Aşı ve vatandaş duyarlılığı sayesinde pandeminin etkisinden hızla kurtuluyoruz. Umarım bundan sonraki günlerde yoğun bakımlarımızı tekrardan Covid-19 hastası yatıracak şekilde planlama yapma durumunda kalmayız“ dedi.

Polikliniklerde görev yapan uzman hekimlerle de görüşen de Koç, vatandaş mağduriyetine izin vermeme adına fedakâr bir şekilde hasta muayenesi gerçekleştirdikleri için hekimlere teşekkür etti. Muayene olmaya gelen hasta ve yakınları ile de sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Koç, hastane de yenilenen Kan Transfüzyon Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.

Hastane ziyareti sırasında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’a, Başhekim Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt, başhekim yardımcıları ve hastane yöneticileri de eşlik etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.