BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Abdülkadir Selvi: Pahalılık ve zamlar Ak Parti'yi çok etkiliyor

Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında hükümetin bir numaralı muhalefetinin zamlar ve hayat pahalılığı olduğunu yazdı. 

18 Mayıs 2022
Abdülkadir Selvi: Pahalılık ve zamlar Ak Parti'yi çok etkiliyor

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında SONAR araştırma şirketinin yaptığı anket verilerini değerlendirdi.

Selvi, ülkedeki mevcut ekonomik durumun en çok Ak Parti'yi etkilediğini ve oy kaybettirdiğini söyledi.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Mülteciler mi ekonomi mi? Tabii ki ekonomi ilk sırada geliyor. Hem de tartışmasız bir şekilde. Suriyeliler konusu bir ara gündem oldu ama bu sizi yanıltmasın, sadece SONAR’ın anketinde değil, tüm anketlerde halkın birinci gündem maddesi olarak ekonomi çıkıyor. Çünkü halk önce geçimine bakıyor.

Sonar; hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı ve zamları ekonomi başlığı altında toplamış.

Ankete katılanların yüzde 74.3’ü Türkiye’nin en önemli sorunu olarak ekonomi seçeneğini işaret etmiş.

İkinci sırada ise yüzde 3.5 oranıyla mülteciler geliyor. Onu yüzde 2.9’la adalet takip ediyor

AK Parti’nin geleneksel tabanı dar ve orta gelirliler olduğu için hayat pahalılığı ve zamlar en çok AK Parti’yi etkiliyor. Öyle ki seçimlerde AK Parti’nin rakibi muhalefet değil, ekonomi olacak demek daha doğru olur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.