BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi atandı! Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi atandı! Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? 

12 Mayıs 2022
Türkiye’nin ilk başörtülü valisi atandı! Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Türkiye’nin ilk başörtülü valisi olarak Afyonkarahisar'a atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Valiller Atama Kararnamesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname ile 10 ilin valisi yer değiştirdi, 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilirken, yerlerine yeni vali atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Kararname ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Türkiye’nin ilk başörtülü valisi olarak Afyonkarahisar'a atandı.


Peki yeni Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?
Kübra Güran Yiğitbaşı 1979 Ankara doğumludur.

Kübra Güran Yiğitbaşı Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde bitirdikten sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi” üzerine çalışma yaptı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde, “İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı” adlı teziyle doktorasını tamamladı.
 
Kübra Güran Yiğitbaşı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi, Dr. Öğretim Üyesi ve Doçent olarak görev yaptı. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği, Medya ve Çocuk gibi dersler vermiştir. Üniversite bünyesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulundu.

Kübra Güran Yiğitbaşı'nın 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı mücadelede kadınların rolünü konu alan “Kalplerin Direnişi” adlı belgeseli Boğaziçi Film Festivali’nde gösterildi ve TRT belgeselde yayınlandı.


 
Yiğitbaşı, Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım adlı kitabın yazarıdır.


2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı, son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyordu.

Kübra Güran Yiğitbaşı 11 Mayıs 2022 tarihli Valiler kararnamesi ile Afyonkarahisar Valisi olarak atandı.

Kübra Güran Yiğitbaşı, evli ve 3 çocuk annesidir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.