BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AB'nin yeni Rusya kararı akaryakıt fiyatlarını fırlatabilir

AB, Rus petrolünün ithalatını kademeli şekilde durduracağını açıkladı. Eğer ambargo tam anlamıyla uygulanırsa, petrolün varil fiyatı 180 dolara kadar yükselebilir. Bu da Türkiye'deki fiyatları 35-40 TL bandına çıkartabilir. 

05 Mayıs 2022
AB'nin yeni Rusya kararı akaryakıt fiyatlarını fırlatabilir

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu'nda Rusya'ya karşı uygulanması planlanan 6. yaptırım paketinin ayrıntılarını açıkladı.

PETROL İTHALATINA YASAK

Rusya'dan ham petrol alınımın 6 ay içinde, işlenmiş petrol ürünlerinin alımının ise yıl sonuna kadar aşamalı olarak sonlandırılmasının teklif edildiği pakette Leyen, AB ve ortaklarının alternatif tedarik yollarının güvence altına alınacağını kaydetti. Ambargonun küresel pazara olan etkilerinin en aza indirileceğini ifade eden AB Komisyonu Başkanı, "Böylece Rusya üzerindeki baskıyı en üst düzeye çıkarırken, aynı zamanda kendimiz ve ortaklarımız üzerindeki zararı da en aza indiriyoruz. Ekonomimizin güçlü kalmasını sağlamak zorundayız" dedi.

"OLASI AMBARGODA PETROL FİYATLARI 180 DOLARA ÇIKABİLİR"

Avrupa'nın Rusya'ya petrol ambargosu uygulaması halinde petrolün varil fiyatının 180 dolara kadar çıkabileceği belirtildi.

JP Morgan EMEA Yatırım Stratejileri Başkanı Grace Peters, yaklaşık 1 ay önce Bloomberg TV'ye verdiği mülakatta, Rusya'ya olası tam bir ambargonun veya Rusya'nın tedariki kesmesinin petrol fiyatını 180 dolar seviyesine kadar çıkarabileceğini ifade etmişti. 180 doların büyük bir hedef olmadığını belirten analistler, söz konusu fiyat eşiğinin 2022 yılında geçilebileceğini vurguladı.

TÜRKİYE'DEKİ AKARYAKIT FİYATLARINI VURABİLİR

Petrolün 180 dolar olması Türkiye'de benzin ve motorinin litresinin 35-40 TL civarında bir fiyata satılması anlamına geliyor.

BRENT PETROL YÜZDE 4 ARTTI

Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını etkileyen brent petrolün varil fiyatı 4 Mayıs 2022 Çarşamba günü yüzde 4 civarında artarak 110 dolara kadar yükseldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.