BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Torosların Simgesi Ayı Gülü Şakayıkın koparmanın cezası 109 bin 593 lira

Torosların Simgesi Ayı Gülü Şakayıkın koparmanın cezası 109 bin 593 lira 

03 Mayıs 2022
Torosların Simgesi Ayı  Gülü Şakayıkın koparmanın cezası 109 bin 593 lira

Seydişehir’e 20 kilometre mesafedeki giden gelmez dağlarında yetişip Mayıs ayında açmaya başlayan şakayıklar, güzel görüntü oluşturuyor.
Yöre halkının ilgi gösterdiği koruma altındaki şakayık çiçeği, yaban gülleri bölgeye özel bir önem kazandırırken, doğal güzelliğiyle de büyülüyor. Mayısın ilk haftasında açan şakayıklar bölgede renk cümbüşü oluşturdu. Şakayıkların ömrü ise 20  gün  olarak belirtildi
 
ŞAKAYIK ÇİÇEKLERİNİ KOPARMANIN 109 BİN LİRA CEZASI VAR.
Şakayığın 4 bin yıldır Anadolu topraklarında hayat bulan bir çiçek olduğunu, anlatan fotoğraf sanatçısı doğasever Mustafa Ünal , " Her yıl fotoğraflarını çekebilmek için sabırsızlıkla açmalarını bekliyorum. Koruma altındaki şakayık çiçeğini koparmanın cezası 109 bin lira. Doğaseverlere bu çiçek tanıtılmalı. Herkes gelip görmeli. Turistler için şakayık turları düzenlenmeli. Bu güzellik değerlendirilmeli" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.