BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AKP’li vekilden enflasyon açıklaması: Maaş zamları enflasyonla eridi

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, emekli, asgari ücretli ve memur maaşlarına zamların ‘enflasyonla eridiğini’ söyledi.AKP’li vekilden enflasyon açıklaması: Maaş zamları enflasyonla eridimask 

18 Nisan 2022
AKP’li vekilden enflasyon açıklaması: Maaş zamları enflasyonla eridi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) marttaki yıllık enflasyonu yüzde 61,14 olarak açıklamıştı. Bağımsız araştırmacılardan oluşan ENAG’sa bu oranı yüzde 142,63 olarak vermişti.

"ŞİKAYETLER BÖYLE DEĞİLDİ"
Kayseri Olay Türk kanalında katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “Tüm köyleri dolaştım. Gördüğüm şey diyorlardı ki; ‘Tohum pahalı, gübre pahalı, mazot pahalı’ gibi şikayetleri vardı, ama bu şikayetlerin dozu şu andaki kadar değildi. Son dönemde enflasyonun hızlı şekilde yükselmesiyle hem çiftçi hem vatandaş hem emekli diğer memurlarımızın sıkıntıya düşmüş olduğu gözüküyor. O zamanki piyasa durumuyla şimdiki arasında fark var.” açıklamasında bulundu.

"EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİLERİ RAHATLATMAMIZ LAZIM"
‘Ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını’ söyleyen AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, konuşmasına “Emekli, asgari ücretli, memur, bu insanlarımızı biraz rahatlatmamız gerektiğini söylüyorum. Verdiğimiz bu fiyatlar enflasyonla eridi. Onu da karşılamamız gerektiğini söylüyorum.” sözleri ile devam etti.


"KONUUN FARKINDAYIZ"
AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, son zamanlarda partiye eleştirileriyle gündeme gelen eski başbakan yardımcısı, “Bülent Arınç’ın da ifade etmiş olduğu gibi, üç aşağı beş yukarı konunun farkındayız.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.