BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

GERÇEK BİR PROJE OKULU: SEYDİŞEHİR AİHL

BİYOTEKNOLOJİ İNOVASYON ALANINDA ÖNEMLİ BİR BAŞARI 

18 Nisan 2022
GERÇEK BİR PROJE OKULU: SEYDİŞEHİR AİHL

Seydişehir’de bulunan, fen bilimleri programı uygulayan ve sınav ile öğrenci alan iki okuldan biri olan okulumuz Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri,  yaptıkları proje çalışmaları ve elde ettikleri başarılar  ile gerçek bir proje okulu olduklarını gösterdiler.Türkiye’de nadir birkaç okulun elde ettiği büyük bir başarıyı elde ettik.

 

BİYOTEKNOLOJİ İNOVASYON ALANINDA ÖNEMLİ BİR BAŞARI

Okulumuz Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri danışman öğretmenleri ile birlikte TEKNOFEST Biyoteknoloji  İnovasyon Yarışmasında “bitki madenciliği” alanında yaptıkları proje çalışması ile TÜRKİYE çapında yarı finale kalan nadir okullardan biri oldu.

 

Biyoteknoloji İnovasyon Takımı:

 

AKŞEMSEDDİN BT

 

Danışman Öğretmen: Candan Vesile DEMİRCİ(Biyoloji Öğretmeni)

  1. Mustafa BAKAR(Kaptan- Takım Yöneticisi)
  2. Berat KoRKMAZ(Kaptan- Proje Yöneticisi)
  3. Mert ELMA
  4. Muhammet Beşir ACARTÜRK
  5. Abdülkadir KOZAN
  6. Ali KEMERCİ
  7. Kemal DURAN
  8. Ragıp SAK
  9. Fatih Han KARAASLAN

 

İNSANSIZ SU ALTI SİSTEMLERİ(ARAÇLARI) YARIŞMASINDA TASARIM AŞAMASINDA 91 PUAN VE YARI FİNAL

 

TEKNOFEST kapsamında yapılan yarışmalardan biri  olan İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmasına yaptıkları özgün ve yeni tasarımla katılan okulumuz Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenleri tasarım aşamasında 91 puan alarak yarı finale kalmayı başardılar ve TEKNOFEST’ten maddi destek almaya hak kazandılar.

 

İnsansız Su Altı Araçları Sistemleri Takımı:

 

SEYDİ İSAS TAKIMI

 

Danışman Öğretmen: Mustafa YİĞİT(Müdür Başyardımcısı)

  1. İsmail KAVAKLI (Kantan-Proje Yöneticisi)
  2. Ahmet Eren CERAN
  3. Ahmet Selim AKIŞ
  4. Faruk DÖNMEZ
  5. İbrahim DEMİREL
  6. Keramettin ULUSOY
  7. Mehmet HASKAN
  8. Mehmet KEYHA
  9. Muhammet Mevlüt BOĞA
  10. Mustafa ATAL
  11. Oğuzhan LALEDERE

 

 

TÜRKİYE’DE BU BAŞARIYI ELDE EDEBİLEN ÇOK AZ OKUL VAR

 

İlçemizi TEKNOFEST’te iki yıldır başarı ile temsil eden Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi-  Fen ve Sosyal Bilimleri Proje Okulu Takımları,  TEKNOFEST 2022 yarışmaları kapsamında yaptıkları projelerle bu alandaki başarılarını bir üst seviyeye taşıdılar.

 

Okul TEKNOFEST 2022’ye 5 takım, 5 danışman  ve 42 öğrenci ile katılma hakkı elde etti. Ayrıca bu takımlardan üçü final öncesi tasarımlarını geliştirmeleri için maddi destek alacak.

 

5  KATEGORİDE 5 TAKIM

 

5 kategoride 5 takım ile TEKNOFEST 2022’ye katılma yolunda baları ile ilerleyen nadir okullardan biri olan Seydişehir AİHL’nin başarılı olduğu 5 kategori ve başarılı olan 5 takım:

 

  1. İnsansız Hava Araçları Yarışması Döner Kanat Kategorisi: HEZARFENOĞULLARI İHA / HEZARFEN42
  2. İnsansız Hava Araçları Yarışması Sabit Kanat Kategorisi: SEYDİSEMA İHA TAKIMI
  3. Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Fikir Kategorisi: AKŞEMSEDDİN BT TAKIMI
  4. İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması Temel Kategori: SEYDİ İSAS TAKIMI
  5. Robotik Araçlar Yarışması Labirent Robot Kategorisi: İLM-İ CEZERİ TAKIMI

 

MESCİT, TİLAVET ODASI, İHA ATÖLYESİ, KÜTÜPHANE, FEN ATÖLYESİ YAN YANA

 

Üç yıldır bir çok projeye imza atan, TEKNOFEST’te ilçemizin temsilcisi, ilimizin ve ilçemizin gururu olan, Ar-Ge ve Projeler alanında Türkiye 2.si olan Seydişehir AİHL- FEN BİLİMLERİ PROJE OKULU’nda mescit, İHA atölyesi, tilavet odası, fen atölyesive kütüphane yan yana. Öğrenciler bir taraftan milli ve manevi değerlerini derinlemesine öğrenirken diğer taraftan insansız hava aracı, insansız su altı araçları tasarlayıp, ülkemizde yeni bir alan olan bitki madenciliği üzerine proje geliştiriyorlar. Tamamen otonom şekilde uçup bir takım görevleri yerine getiren insansız hava ve su altı araçları yapıyorlar .

 

Türkiye’nin değişik illerine gidip Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen TEKNOFEST çalıştaylarında sunum yapıp diğer okulların çalışmalarına örnek oluyor ve katkı sunuyorlar. Aynı öğrenciler münazarada ilçe birincisi hutbede il birincisi ve bölge üçüncüsü olup camide namaz kıldırıyorlar.  Etkili iletişim, takım çalışması, çözüm odaklı düşünme, liderlik gibi 21. Yy becerileri ile kendilerini donatmış oluyorlar. Ayrıca öğretmen ve öğrenciler TEKNOFEST’in Seydişehir şubesi gibi çalışıp, milli teknoloji hamlesine katkı sunuyor,  her yıl başarılarını artırarak ilçemizin ismini bir çok platformda duyuruyorlar.

 

HER ÖĞRENCİ BİR DAHİDİR VE BİZ DEHAYI KEŞFEDİP İŞLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Okul Müdürü Bayram Ali Çelik konu ile ilgili şunları söyledi:

 

“Evet biz yüzde birlik dilimden öğrenci alan okullar ile  aynı platformda yarışıyoruz. Evet öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz  o okullardan daha başarılı bir performans sergiliyor. Bugün Milli Eğitim camiası, bakanlar, TÜBİTAK yönetimi, TEKNOFEST yönetimi, Türkiye’nin en başarılı liseleri, üniversite takımları Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi- Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu tanıyor ve takdir ediyorlar. Bu tamamen öğrencilerimizin dehasının bir sonucu. Öğretmenlerimizin maddi ve manevi fedakarlıklarının bir meyvesi. Kurum olarak  her öğrenciye bir dahi gibi yaklaşıyor ve o öğrencinin farklı alanlardaki dehasını keşfetmek ve bu dehayı geliştirmek için çalışıyoruz. Fen Bilimleri, Matematik, Yabancı Dil, Sosyal Bilimler, İHL dersleri gibi her alanda çok iyi ve seçilmiş öğretmen kadrosuna sahibiz. Dehanın onda dokuzu çalışmaktır bilinci ile hareket ediyor ve öğrencilerimize bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz.

Bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor , öğrencilerimizden desteklerini esirgemeyen büyüklerimize teşekkür ediyorum. “

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.