banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Milyonlarca emekli İkramiye için kritik gün belli oldu

Milyonlarca emekli, bayramda yatırılacak ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını bekliyor. Geride bıraktığımız salı günü gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası ikramiyelerle ilgili bir açıklamada bulunulmadı. Gözler, 26 Nisan'da yapılacak kabine toplantısına çevrildi. İşte emekli ikramiyesi ile ilgili son gelişmeler... 

15 Nisan 2022
Milyonlarca emekli  İkramiye için kritik gün belli oldu

Emeklilere ödenen bayram ikramiyesi, senede iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde veriliyor. Dolayısıyla 2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi de, 2022 Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs olacağı için ödemeler en geç 1 Mayıs'a kadar yapılmış olacak.

İKRAMİYE ŞU AN NE KADAR?

Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

KABİNEDEN KARAR ÇIKMADI

Geçen salı günü gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası ikramiye miktarının açıklanması bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda bir açıklamada bulunmadı.

Gözler, 26 Nisan'da yapılacak kabine toplantısına çevrildi.

Bu yıl emekli ikramiyelerinin 1500 lira ile 1750 liraya yükselmesi bekleniyor.
Memurlar gibi Ocak ayında ek zamdan yararlanmadı.

Dolayısıyla memur emeklileri yüzde 30.5 olarak zam alırken SGK ve Bağ-Kur emeklileri 25.47 zam aldılar.

Ocak ayında zam farkından yararlanamayan SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise bayram ikramiyesinde artış bekliyor

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147