BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Sıcaklık 25 dereceye çıkıyor! Tarihi seviye görülecek

Konya bahar mevsimini yaşamadan yaz mevsimine geçecek gibi görünüyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre hava sıcaklığı Cuma gününden itibaren aniden yükselecek. Ramazan ayının ilk günü ise sıcaklık 25 dereceyi bulacak. 

30 Mart 2022
Konya Sıcaklık 25 dereceye çıkıyor! Tarihi seviye görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kastamonu, Çankırı, Muş, Bingöl ve Diyarbakır çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor.


12 DERECE ARTACAK: Hava sıcaklıklarının, salı günü doğu bölgelerinde, çarşamba gününden itibaren de ülke genelinde artmaya başlayarak, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede (5 ilâ 10 derece) yükselmesi ve mevsim normallerinin 6 ilâ 12 derece üzerine çıkması bekleniyor.

MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE: Ege'de 3 ila 5 derece artacağı, orta Karadeniz'de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülke genelinde mevsim normalleri civarında, Marmara'da yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.


 
ÇIĞ RİSKİ: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

konya-hava-5-gunluk.jpg

KONYA RAMAZANIN İLK GÜNÜNDE KAVRULACAK: Mevsim normallerini yakalayamayan şehirlerden biri olan Konya'da Perşembe günü hava sıcaklığı 20 derecelerde seyredecek.

Cuma günü ise Konya'da hava sıcaklığının 25 derece olması ve Ramazan ayının ilk günü 2 Nisan Perşembe günü de sıcaklığın 25 derecede seyretmesi bekleniyor.
 
Bundan daha önceki senelerde Konya, en yüksek 24.9 dereceyi görmüştü. Görülmesi muhtemel hava sıcaklığıyla Konya, kendi tarihinin rekorunu kırmış olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.