banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Karadeniz gazının geçişini sağlayacak vanalardan ilki Türkiye'de

Karadeniz gazının geçişini sağlayacak vanalardan ilki Türkiye'de 

29 Mart 2022
Karadeniz gazının geçişini sağlayacak vanalardan ilki Türkiye'de

Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği gazın karaya taşınmasında kullanılacak kuyubaşı vanalarından ilki Filyos'a getirildi.
Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin gerçekleştiği Karadeniz'deki Sakarya Sahası'nda, doğal gazın karaya çıkması için çalışmalar sürüyor.

Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne keşfi sırtlayacak borular gelmeye devam ederken, kullanılacak ekipmanlar da sahaya giriş yapıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği gazı, kuyuların başından üretim ve dağıtım haznesine iletmekte kullanılacak dev kuyubaşı vanalarından ilkinin Türkiye'ye geldiğini açıkladı.

Karadeniz'de bulunan doğalgaz, denizin altından karaya ulaştırılacak
Ağırlığı 65 ton, yüksekliği 5,1 metre, genişliği 5,9 metre olan dev vana, içinde bulundurduğu akış ölçer, sensör, dedektör ve çeşitli vana takımlarıyla üretilecek gazı kuyubaşından üretim dağıtım haznesine iletecek. Her kuyunun başında bulunacak vanalardan 9 adet daha gelmesi planlanıyor.

Boru yerleştirme işlemi temmuz ayında başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde yaptığı inceleme ziyareti sonrası, keşfi sırtlayacak boruların tamamın haziranda Filyos'a geleceğini, temmuzda da denizde boru yerleştirme işleminin başlayacağını açıklamıştı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147