BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de Çanakkale Şehitleri Anma töreni

Konya'nın Seydişehir İlçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Programı ve Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü anma töreni yapıldı. 

18 Mart 2022
Seydişehir'de Çanakkale Şehitleri Anma töreni

 Hükümet  Konağı  önünden bulunan    Atatürk Anıtına  Çelenkler  konulmasından  sonra  Saygı duruşu  ve İstiklal  Marşının  okunmasının ardından Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Seydişehir Şube Başkanı  Yakup Söğüt  yaptığı konuşmada "Şehitler Gazilerimiz her zaman başımızın tacıdır. Sizler Rahat uyuyun biz sizlerin emanetlerini sonsuza kadar koruyacağımıza and içiyoruz." dedi.

Şehitlikte program sona ererken Diyarbakır'ın Lice ilçesi Akçabudak Köyü Hevsel mezrası sınırlarında, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur'un anasınıfı öğrencisi 5 yaşındaki yeğeni Fatma Buğlem Cesur şehitlik içerisinde bulunan Türk bayrağı altında İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuması şehitlikte bulunanlara duygusal anlar yaşattı. Program çerçevesinde daha sonra Belediye Düğün Salonu'nda Seydişehir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin şiir, tiyatro ve dinleti etkinlikleriyle 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 107. yıl dönümü programı sona erdi.

Hükümet Konağı   önündeki  düzenlenen programa Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin  Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali KARAKOCA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar Emniyet Müdürü Cevdet ARICI, J.Tğm. Salih Yahya Koca  Siyasi parti Temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.