banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

BENZİN VE MAZOTTA BÜYÜK İNDİRİM 4 TL'Yİ BULACAK

Akaryakıta bu kez dev indirim! Sektör yetkilileri pazartesi gününü işaret etti 

12 Mart 2022
BENZİN VE  MAZOTTA   BÜYÜK İNDİRİM 4 TL'Yİ BULACAK

Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak savaşın akaryakıt fiyatlarında dengesizliğe sebep olmasının ardından Brent petrol fiyatları, ani yükselişin donunda 112 dolara kadar geriledi. Bunun üzerine akaryakıt sektörünün yetkilileri, pazartesi günü pompaya yansıyacak büyük bir indirim beklendiğini duyurdu.
Üst üste gelen zamların ardından akaryakıt sektörünün temsilcileri, pazartesi gününden itibaren vatandaşın cebinin rahatlayacağını belirtti.
Üst üste gelen zamların ardından akaryakıt sektörünün temsilcileri, pazartesi gününden itibaren vatandaşın cebinin rahatlayacağını belirtti.
Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş, piyasaların dengesini altüst etti. Brent petrol fiyatlarının 130 doları geçmesinin ardından küresel çapta akaryakıta büyük zamlar gelirken ülkemizde de benzin ve motorin fiyatları uçuşa geçmişti. Ancak savaşın etkilerinin yavaş yavaş azalmasıyla petrol fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik görülmeye başlandı. 

Brent petrolün varil fiyatının 112 dolara kadar gerilemesinin ardından ülkemizdeki sektör yetkilileri de, üst üste gelen zamların sonunda artık büyük indirim beklendiğini kaydetti. 

130'DAN 112 DOLARA GERİLEDİ
Rusya’nın brent petrol üretiminde dünyada üçüncü sırada olması ve Ukrayna’yı işgalinin ardından Avrupa’nın sert tepkisi üzerine ambargo uygulaması brent petrol fiyatlarını uçuşa geçirdi. Ulusal piyasalarda 130 doları geçerek rekor üstüne rekor kıran brent petrol, yükselişini koruyamayarak hali hazırda 112 dolara kadar geriledi.

PAZARTESİ GECESİ BÜYÜK İNDİRİM BEKLENİYOR
Araç sahiplerini sevindiren gerilemenin ardından sektör temsilcileri ve araç kullanıcıları, büyük bir indirim beklentisine girdi. Millî Gazete'nin haberine göre, araç sahiplerini sevindirecek haber sektör kaynaklarından geldi. Benzin ve motorin fiyatlarının pazartesi gecesinden itibaren yüksek miktarda indirim yapılacağını duyuran kaynaklar, rakamların zam öncesi piyasa verilerine göre şekilleneceğini ifade etti.

İNDİRİM 4 TL'Yİ BULACAK
Brent petrolde yükseliş sonrasın yapılan zamlar pompa satış fiyatlarına yansıtıldığı gibi düşüşlerde aynı şekilde yansıtılırsa sektör yetkilileri benzin ve motorin fiyatında indirimin 4 TL'yi bulabileceğini açıkladı.

Mart ayı başlarında İstanbul’da benzin 17 TL’den satılırken bu ay tam 6 kez gelen zamla birlikte İstanbul’da benzin fiyatı 20,35 TL ve motorin fiyatı ise 22,80 TL’ye kadar yükseldi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147