BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kar nedeniyle kapanan Antalya-Konya kara yolu ulaşıma açıldı

 

11 Mart 2022
Kar nedeniyle kapanan Antalya-Konya kara yolu ulaşıma açıldı

ANTALYA (AA) - Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Akdeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan Antalya-Konya kara yolu, ekiplerin çalışması sonucu yeniden ulaşıma açıldı.

Antalya'nın kuzeyinde bulunan Akseki ilçesinde dün etkili olmaya başlayan kar yağışının ardından 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

Gece saatlerinde yağışın ve tipinin etkisini artırması üzerine Akseki Bölge Trafik ekipleri, kara yolunu ulaşıma kapatarak sürücüleri dinlenme tesislerine yönlendirdi.

Çok sayıda kişi, dinlenme tesislerinde yolun yeniden ulaşıma açılmasını bekledi.

Karayolları ekipleri, bölgede çok sayıda iş makinesiyle kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı.

Ekiplerin çalışması sonucu Beyşehir ilçesi güzergahına giden kara yolu temizlendi. Araçlar, alternatif güzergah olarak Cevizli Kavşağı'ndan Beyşehir yoluna yönlendirildi.

Ekiplerin çalışmalarının tamamlanmasının ardından ana güzergah Akseki-Seydişehir kara yolu da tüm araçlar için ulaşıma açıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.