BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA’ DA KAÇAK SİGARA TİCARETİ YAPAN 30 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

KONYA’ DA KAÇAK SİGARA TİCARETİ YAPAN 30 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON 

10 Mart 2022
KONYA’ DA KAÇAK SİGARA TİCARETİ YAPAN 30 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Kaçak tütün satışına yönelik faaliyet gösteren 30 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda binlerce makaron, doldurulmuş sigara ile tütün ve malzemeleri ele geçirilirken, 38 şüpheli gözaltına alındı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri “Devletin vergi kayıplarını önlemek ve Haksız kazancın engellenmesi” amacıyla yaptığı operasyonlara bir yenisini daha ekleyerek kaçak tütün satışı konusunda faaliyet yürütüldüğü tespit edilen birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek  kaçakçılara bir darbe daha vurdu.

Bu kapsamda KOM Şube Müdürlüğü ekipleri Konya’da bulunan birçok iş yeri ve depoda arama gerçekleştirdi. İş yerleri ve depolarda yapılan aramalarda piyasaya sürülmek üzere hazırlanan yüzbinlerce adet makaron, sigara paketi ambalajı ve yüzlerce kilo kıyılmış tütün ile satışa hazır halde binlerce paket doldurulmuş tütün bulundu.

Yapılan aramalarda  (1) adet hava kompresörü,  2 adet sigara dolum makinası, 2 adet sigara jelatinleme makinası, 530.200 adet makaron, 22.410 paket doldurulmuş sigara, 2.000 adet sökülmüş TAPDK bandrolü, 183.500 adet sigara paketi ambalajı, 510 kilogram kıyılmış tütün, 43 kilogram nargile tütünü ele geçirildi.

Operasyonlar kapsamında 38 şahıs gözaltına alınırken ele geçirilen ürünlere ve malzemelere el konuldu. 38 Şüpheli hakkında, 5607 sayılı “Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa” muhalefet suçundan işlem yapıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.