BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Mart ayı burs ve kredi ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 6 Mart tarihi itibarıyla burs ve kredi ödemelerinin öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını bildirdi. 

07 Mart 2022
Mart ayı burs ve kredi ödemeleri başladı

Bakan Kasapoğlu, 6 Mart tarihi itibarıyla burs ve kredi ödemelerinin öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını bildirdi.

KİMLİK NUMARASININ SON RAKAMINA GÖRE ÖDENECEK
Bakan Kasapoğlu, 6-10 Mart tarihleri arasında T.C. kimlik numarasının son numarasına göre ödemelerin yapılacağını belirtti. Kasapoğlu paylaşımında, "Sevgili gençler, mart ayı GSB Burs ve Öğrenim Kredisi ödemeleriniz hesaplara yatmaya başlandı. İyi günlerde, sağlıcakla harcayın" ifadelerini kullandı.

T.C. kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Mart, “2” olanlar 7 Mart, “4” olanlar 8 Mart, “6” olanlar 9 Mart, “8” olanlar 10 Mart'ta ödemelerini alabilecek.

LİSANS BURSLARI 550 LİRA
Üniversite öğrencilerine verilen burs kredi miktarı, ocak ayından itibaren; lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada ise 1650 lira olarak belirlenmişti.

TÜBİTAK bursuna ise zam yapılmış, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamayı yapmıştı:

''Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'tan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans programında aylık 750 liralık bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250, doktora öğrencilere 5 bin 500-7 bin 500, doktora sonrasındaki öğrenciler 7 bin 500 ile 10 bin liraya kadar aylık burs alabilecektir."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.