BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kaymakam Deniz Pişkin Su basan Arazilerde incelemelerde bulundu

Kaymakam Deniz Pişkin Suğla havzasından Su basan ekili Arazilerde incelemelerde bulundu 

04 Mart 2022
Kaymakam Deniz Pişkin Su  basan Arazilerde incelemelerde   bulundu

Kaymakam Pişkin yaptıgı  açıklamada "Mevsim itibari ile yoğun yağış alan ilçemizde Suğla Gölü etrafındaki tarım arazilerinin su altında kalması sonucu, çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyetin önlenmesi için suyun tahliye edilmesi çalışmaları aralıksız devam ediyor.

DSİ Konya Ovasi Sulama Şube Müdürü Bülent Çınar, Seydişehir Sulama Birliği Müdürü Mustafa Erol ve diğer yetkililerle sahada yaptığımız incelemelerde; DSİ’nin dışarıdan getirdiği yeni pompalarla birlikte bütün imkanlarını seferber ettiğini yerinde gözlemledik.

Sonraki yıllarda da aynı sorunun tekrarlanmaması için konuya kalıcı bir çözüm getirmek adına gerekli işlemlerin başlatılması yönünde talebimizi kendilerine ilettik.

Durumdan zarar görecek çiftçimizin mağduriyetinin azaltılması amacıyla, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz marifetiyle gerekli tespit ve yazışmaların başlatılması ve çiftçilerimizin afet kapsamına alınıp devlet yardımından yararlanması için gerekli çalışmaları başlatacağız.

Çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.