BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

3bin bekçi alınacak

Bekçi alım başvuruları başlıyor! Resmi Gazete'nin 4 Mart tarihli sayısında yayımlandı 

04 Mart 2022
3bin  bekçi  alınacak

2022 bekçi alımı başvuruları Emniyet Genel Müdürlüğü EGM, Polis Akademisi PA ve Jandarma'dan yapılan duyurular ile belli oluyor. En son Jandarma bünyesinde 3 bin bekçi alımı yapılacağı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bekçi alımı başvuruları başlıyor.

3 bin bekçi alımı başvurularının ne zaman olacağı merak konusu. Bekçilik alım ilanı üzerine adaylar başvurularını gerçekleştirebilecek. Bekçi alım başvuruları da yakın bir tarihte başlıyor.

Bekçilik başvuru işleminde bulunmak isteyen vatandaşlar, bekçi alımı 2022 ne zaman sorusuna cevap arıyor. Aynı zamanda bekçilik maaşı ne kadar, bekçi başvuru şartları nelerdir öğrenmek istiyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alımı yapılan Çarşı ve Mahalle bekçiliği hakkında tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.


BEKÇİ ALIMI 2022 BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Bir süredir 10 bin bekçi alımı gündemde yer alıyor. EGM bünyesinde yapılacak bekçilik başvurusuna dair ise henüz herhangi bir ilan veya başvuru kılavuzu yayımlanmadı. Ön başvuru işlemleri akademinin sayfasından gerçekleştirilecek. Başvuru duyurusu için gözler EGM ve Polis Akademisi'ne çevrildi.

BEKÇİLİK BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
En az 167 cm boyunda olmak,
Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.
31 yaşından gün almamış olmak
Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
BEKÇİ MAAŞI 2022 NE KADAR?


Yeni bekçi maaşları henüz duyurulmadı. Geçtiğimiz yılın bekçilik maaşları ise;

İlkokul mezunu bekçi 5.008,221 TL
Lise mezunu bekçi 5.186,079 TL
Üniversite mezunu bekçi 5.421,4155 TL idi.
BEKÇİLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADAR?

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin büyük çoğunluğu 12 saat civarında ve gece çalışmaktadır.

İstanbul: 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır. İstanbul'un bazı ilçelerinde polis sayısı yetersiz olduğundan dolayı İstanbul'un tüm ilçelerin 12/36 çalışma saati mevcut değildir. Bu ilçelerdeki Çarşı ve Mahalle Bekçisi olan arkadaşlar 6 + 1 çalışmaktadır. 6 gün boyunca 12 saat çalışıp haftada bir gün izin yapmaktadırlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.